Udrea rămâne vecină de tarla cu Băsescu, la Nana

udrea_base.jpg

arestare elena udrea
Udrea a fost arestată miercuri, în dosarul „Gala Bute”

Zi proastă, ieri, pentru Elena Udrea! Nu numai că a fost adusă în cătuşe, cu duba la DNA, dar procurorii i-au pus şi sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din avere, în dosarul „Gala Bute”. Terenul din comuna Nana, unde e „vecină” cu Traian Băsescu, a rămas însă neatins.

Cu părul prins la spate, în coadă, purtând un palton negru şi cu mâinile încătuşate, Elena Udrea a coborât, ieri dimineaţă, la ora 9.45, din duba Poliţiei. A intrat repede în sediul DNA, unde era aşteptată de procurori, care i-au adus la cunoştinţă noi măsuri în dosarul „Gala Bute”, în care e acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

nana.jpg

În comuna Nana, Elena Udrea are un teren de 1,8 hectare, iar Traian Băsescu, unul de 290 de hectare, pe care a cultivat grâu

După aproximativ o oră, avocatul politicienei, Marius Striblea, a ieşit din sediul DNA şi a declarat că Elena Udrea a fost anunţată că i s-a pus sechestru asigurător pe bunuri mobile şi imobile şi pe „câteva milioane de lei”. Întrebat dacă între bunurile imobile se află şi moşia de la Nana a Elenei Udrea, avocatul a spus că nu a văzut ca în documentul procurorilor să fie specificat acel teren. Ceea ce înseamnă că apropiata lui Traian Băsescu îi va rămâne acestuia vecină de tarla, în comuna Nana, din judeţul Călăraşi. Fostul preşedinte are, aici, un teren agricol de 290 de hectare.  Băsescu a declarat, anul trecut, că a plătit pentru fiecare hectar 4.500 de euro. De fapt, terenul a fost cumpărat prin intermediul fiicei sale Ioana, care a făcut un credit de 1,3 milioane de euro, pe 30 de ani, pentru care plăteşte o rată lunară de 5.000 – 6.000 de euro. La rândul său, Udrea are în Nana un teren de 1,8 hectare, pe care a zis că vrea să cultive cereale, legume şi seminţe oleaginoase.

Declaraţie de avere

 • Clădiri: două, în Bucureşti
 • Maşini: două Fiat 500 şi Mercedes
 • Conturi: 1,03 milioane lei; 86.000 euro
 • Plasamente: 2,21 milioane lei; 380.000 euro.
 • Bijuterii: 100.000 euro
 • Terenuri în Bucureşti: 11.000 mp (şase locaţii)
 • Terenuri în comunele Suhatu, Nana, Gurbăneşti şi Săruleşti, din judeţul Călăraşi: în total, 420.665 mp.

Obreja şi Ariton, audiaţi pentru Gala Bute


La DNA a fost dus ieri, din arest, şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care s-a ocupat de organizarea Galei Bute. Obreja este acuzat, în acest dosar, de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, la DNA a venit şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, cercetat sub control judiciar. Acesta e inculpat pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu  peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Ion Ariton este sub control judiciar până în aprilie, fiind obligat să nu părăsească ţara şi să se prezinte la Poliţia Sibiu.

Dorin şi Alin Cocoş şi-au pus cenuşă-n cap

cocos-si-fiul.jpg

dorin cocos alin cocos
Cocoş şi fiul se află în arest

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, aflaţi în arest, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, potrivit Mediafax. Cel puţin aşa a declarat, ieri, unul din avocaţii acestora, la ieşirea din sala de judecată de la ICCJ. În acest dosar omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, iar Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, potrivit DNA.

Loading...
 
 

Citește și

 • A fost cea mai dorită şi invidiată femeie din politică, a fost înger şi demon pentru Traian Băsescu şi PDL. Dar a venit luna februarie 2015 şi de cariera ei s-a ales praful. Cele mai negre două săptămâni din viaţa Elenei Udrea au făcut-o să ajungă de la statutul de cea mai puternică doamnă a politicii la pasageră constantă în duba Poliţiei. Ciudat este însă faptul că, de două săptămâni, evenimentele în viaţa fostului ministru par să se repete la intervale regulate. Audiere la DNA, discurs în Parlament, arest, audiere la DNA, discurs în Parlament... Arest?

 • elena udrea catuse arest gala bute

  UPDATE Procurorii au chemat-o pe Elena Udrea, din nou, la audieri. De data aceasta, fosta candidată la fotoliul de la Cotroceni trebuie să spună detalii despre ”Gala Bute”, dosar în care este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu. Avocatul său a anunțat că blondei i s-a pus sechestru pe bunuri de milioane de euro.

 • Elena Udrea Dorin Cocoş divorţat 10 ani căsnicie

  Elena Udrea a declarat, într-o emisiune televizată, care au fost motivele destrămării căsătoriei ei cu Dorin Cocoş. Preşedintele PMP a mărturisit că aveau preocupări cu totul diferite: ea se dedica exclusiv politicii, iar Dorin Cocoş se ocupa doar de afaceri.

 • elena udrea catuse arest mesaj facebook

  Elena Udrea vorbește din arest. Chiar dacă nu are voie să folosească mijloacele de comunicare, oamenii care fac parte din echipa sa au scris un mesaj pe Facebook, în numele ei. Deputatul se plânge că ”are loc o condamnare mediatică”, în ceea ce o privește.

 • elena udrea eliberare arest

  Cine credea că Nuţi se plictiseşte în arest s-a înşelat amarnic. Fosta candidată la Miss Buzău şi-a găsit rapid ocupaţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1