Ucisă de explozie la masa de Crăciun

În ziua de Crăciun toată lumea se veseleşte împreună cu cei dragi. Gustă din bucatele tradiţionale şi închină un pahar. Când atmosfera era feerică, iadul a coborât pe pământ. Era ora 18.20, când un bloc de pe strada Bucureşti, din centrul Călăraşului, s-a transformat într-un loc blestemat. A sărit în aer dintr-o dată. Nimic nu prevestea nenorocirea. Totuşi, un miros înţepător de gaze i-a pus pe oameni pe gânduri cu câteva ore înainte. Au sunat degrabă la Distrigaz, însă, angajatul care a făcut verificări le-a spus să nu-şi facă probleme pentru că totul este în regulă. Nu a fost aşa! Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât opt apartamente au fost spulberate.

Imaginile sunt de coşmar: blocul arată ca după un bombardament, iar obiectele din apartamente au fost aruncate de suflu pe trotuar


Chiar şi structura de rezistenţă a fost distrusă. Gina Popescu, de 46 de ani, a sfârşit într-un mod îngrozitor. A fost aruncată de suflu şi lovită la cap. A suferit un traumatism cranio- cerebral, astfel că a pierit pe loc. Lucra la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, o organizaţie care se ocupă cu succes de absorbţia fondurilor europene. Alte şase persoane au văzut moartea cu ochii. Cinci dintre acestea au fost rănite uşor, însă, o alta se chinuie şi acum pe patul de spital. Victor Avădanei, de 61 de ani, are arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului şi se află la Spitalul de Arşi, din Capitală. Din primele cercetări, se pare că acumulările de gaze au existat în apartamentul său, de la etajul 1. Furtunul de la aragaz ar fi fost tăiat intenţionat şi se presupune că bătrânul, care locuia singur, ar fi vrut să se sinucidă.

"S-a auzit un vuiet ca de cutremur şi o bubuitură asurzitoare. Ferestrele au fost smulse", povesteşte Mihai Ionaşcu, unul dintre locatari. Oamenii nu se pot întoarce deocamdată în casele lor.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5