TVA de 20% ne aduce în plus 35 de lei pe lună

Ultima actualizare:
Începând cu 1 ianuarie, toate produsele  nealimentare şi serviciile s-au ieftinit cu 3,2%
Începând cu 1 ianuarie, toate produsele nealimentare şi serviciile s-au ieftinit cu 3,2%

Pentru românul de rând orice bănuţ contează. S-a bucurat când taxa pe valoare adăugată la alimente a scăzut, anul trecut, la 9%. De la 1 ianuarie, TVA a scăzut cu 4% şi la celelalte produse şi servicii. Click! a calculat bugetul unei persoane pe o lună şi a aflat ce economie vom face de acum încolo.

Îmbrăcămintea, electronicele, încălţămintea, articolele de menaj sau de uz casnic, jucăriile, maşinile, medicamentele, cosmeticele, frizerul, toate ar trebui să aibă acum preţuri mai mici cu circa 3,2%. De la 1 ianuarie, taxa pe valoare adăugată a scăzut de la 24% la 20%. Preţurile în magazine au fost ajustate. E adevărat cu sume minore! “Încă nu am cumpărat nimic, doar m-am uitat cât costă. Este adevărat: sunt două preţuri, unul tăiat, adică cel vechi, şi unul nou. Nu ar fi mulţi bani economisiţi, dar pentru noi care avem salarii mici ar fi un ajutor”, ne-a spus bucureşteanul Alexandru Ciobanu, 37 ani, electrician, care se uita ieri îndelung la preţurile de pe rafturile cu articole casnice.

Şi facturile la utilităţi scad începând cu această lună. Click! a calculat cât ar putea economisi într-o lună o persoană cu venituri medii, care are cablu şi telefon mobil, care se duce la un film sau la o piesă de teatru şi merge un weekend la munte. Adică duce o viaţă absolut normală. Din calculele realizate de noi, economia ar fi de 35 lei pe lună!


    Începând cu 1 ianuarie, toate produsele  nealimentare şi serviciile s-au ieftinit cu 3,2%
Începând cu 1 ianuarie, toate produsele nealimentare şi serviciile s-au ieftinit cu 3,2%

Flash news

  • Energie electrică mai ieftină. Din prima zi a anului, facturile vor fi mai mici la energie ­electrică pentru populaţie. Scăderea este de 3,5%, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ.
  • Se ieftineşte apa în Capitală. Bucureştenii vor plăti, de la 1 ianuarie, 4,77 lei pentru metrul cub de apă potabilă consumat, faţă de 5,15 lei cât este în prezent. Reducerea de 5,56% a fost aprobată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).
  • RATB a păstrat preţul. O surpriză neplăcută vine de la Regia de Transport în Comun din Capitală. Deşi pe bonurile fiscale scrie negru pe alb că TVA a fost scăzută de la 24% la 20%, preţul unui abonament rămâne acelaşi.
  • Scăderi de preţ la băutură. Pe lângă reducerea TVA, se reduc cu 30% accizele la băuturile alcoolice, tot de la 1 ianuarie. De pildă, la o sticlă de 0,7 l cu o băutură alcoolică bună, de 40 de grade, preţul va coborî de la 50 de lei la 46 de lei, iar o sticlă de votcă care în 2015 costa 30 de lei, ar trebui să o găsiţi la raft la preţul de 24-25 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net