Turiști francezi și speologi români, blocați într-o peșteră din Apuseni

Ultima actualizare:

    Nouă persoane au rămas blocate în peșteră din cauza unei viituri
Nouă persoane au rămas blocate în peșteră din cauza unei viituri

Mai mulți turiști francezi și o echipă de speologi români din Cluj și București au rămas blocați în Peștera Huda lui Papară din Munții Trascăului. O viitură a lovit zonă, venind de pe versant, iar peștera este inundată. Încă plouă, nivelul apei a crescut foarte repede, iar intrarea a fost blocată din cauza furtunii.

UPDATE: După șapte ore, turiștii și speologii au fost scoți din Peștera Huda lui Ppară. Unii dintre turiști au între 14 și 18 ani.

UPDATE: Primarul comunei Sălciu a declarat că echipele Salvaspeo şi Salvamont nu pot interveni, decât după scăderea debitului apei, anunță Mediafax.

Mihaela Alba, subprefect al județului Alba, a intrat în direct la DIGI24 și a dat informații de ultimă oră despre situație. "Drumul comunal 130 care face legătura între comuna Sălciua și satul Sub Piatră este blocat. Salvatorii încearcă deblocarea drumului și ajungerea la peșteră. Eu știu că sunt nouă persoane blocate, turiști francezi și speologi români, și nu am informații că ar fi și copii", a declarat subprefectul.

Salvamontiști, experți speologi și echipaje ISU încearcă să-i găsească pe cei nouă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea Alba, Alina Marescu, a declarat că, potrivit unui apel făcut la 112, în peşteră au rămas blocate nouă persoane, surprinse de debitul crescut al apei. Doi speologi de la Salvaspeo Cluj urmează să se deplaseze la faţa locului pentru a evalua situaţia din interiorul peşterii, informează și monitorulcj.ro.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net