Turişti în autocar, blocaţi de ape

CLIIMA20120525_0135_1.jpg

Turiştii au fost scoşi de pompieri din mijlocul apei
Citeste tot despre: 

Un grup de turişti care se întorceau din Grecia au trăit vineri noapte clipe de groază la ieşirea din municipiul Buzău, după ce autocarul lor s-a oprit în mijlocul unui adevărat lac de aproape un metru adâncime.

Maşina a fost captivă în mijlocul apei aproape o oră, iar pasagerii se rugau în acest interval ca ploaia să se oprească pentru a nu inunda autocarul.

Turiştii au fost scoşi la liman de o cisternă a pompierilor.

„Nu am văzut nici un baraj care să ne avertizeze că urmează o asemenea baltă. Pur şi simplu am intrat în apă, iar motorul s-a oprit brusc", a spus şoferul autocarului.

La început, şoferul a încercat să pornească motorul, însă în zadar.Între timp, pasagerii au sunat la 112 pentru a cere sprijinul autorităţilor.

Autocarul a fost scos abia după o oră din apă, cu ajutorul unei autospeciale de pompieri.

Pentru că autocarul nu a mai pornit, turiştii au fost nevoiţi să aştepte câteva zeci de minute un alt vehicul de transport persoane, pentru a-şi continua drumul către case.

Şi în Vrancea au fost probleme. Cinci pescari au fost salvaţi după mai bine de 24 de ore petrecute pe râul Trotuş. Ei fuseseră surprinşi de o viitură şi s-au refugiat pe un dâmb de pământ, înconjurat din toate părţile de ape.

Vreme instabilă şi în următoarele zile

Vremea se păstrează mohorâtă azi şi mâine şi sunt şanse de ploaie în toată ţara.

Azi vor fi cel mult 18 grade la Craiova, 19 grade la Cluj-Napoca, Suceava şi Bucureşti.

Mâine, vom avea temperaturi maxime de 20 de grade Celsius în Braşov, Constanţa, Galaţi, Suceava, Baia Mare şi în Capitală.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1