Turist în România: 3 locuri minunate pe care să le vizitezi în această vară

Ultima actualizare:

     foto: Calin Stan/ Shutterstock
foto: Calin Stan/ Shutterstock

Pandemia de coronavirus a dat peste cap vacanțele multor români în această vară. Multe state au introdus restricții pentru turiști pentru a limita răspândirea virusului SARS CoV-2, iar riscurile unei călătorii în afara României, în această perioadă, sunt destul de mari, în contextul în care numărul cazurilor de Covid-19 se înmulțește pe zi ce trece.

Pentru a avea parte de liniște și relaxare în această vară, poți alege să îți petreci vacanța în România, respectând măsurile de igienă și distanțarea socială impuse de autorități.

Țara noastră are multe locuri frumoase care merită vizitate, fiind o destinație de vacanță pentru mulți turiști străini. Anul acesta, poți să fii turist în propria țară și să te bucuri de ce are de oferit România.

Pandemia de coronavirus a afectat serios industria HoReCa și, în prezent, reprezentanții acestui sector încearcă să revină pe linia de plutire. În unitățile de cazare au fost luate măsuri suplimentare pentru a asigura siguranta turistilor. Astfel, au fost instalate dispensere cu dezinfectant la fiecare intrare și în camere, la recepție au fost montate panouri de plexiglas, care să limiteze cât mai mult contactul dintre personal și clienții, iar cheile și cartelele sunt dezinfectate înainte de a fi înmânate oaspeților. În unele pensiuni au fost introduse cutii pentru chei, astfel încât angajații unității de cazare să nu intre deloc în contact cu clienții. Aceștia primesc un cod pe care îl folosesc pentru a deschide cutia în care se află cheia.

Așadar, proprietarii de pensiuni și hoteluri au schimbat, într-o oarecare măsură, regulile de cazare, astfel încât să se respecte regulile de distanțare.

Dacă încă nu știi ce să vizitezi în România în această vară, îți prezentăm câteva locuri de poveste în care îți poți petrece vacanța.

Băile Felix

Stațiunea Băile Felix se află la aproximativ nouă kilometri distanță de Oradea și este o destinație ideală pentru turismul balnear. Primele izvoare termale au fost descoperite în Antichitate și de atunci oamenii au profitat din plin de beneficiile acestor ape. Stațiunea balneoclimaterică Băile Felix oferă condiții de relaxare, odihnă și recuperare. Temperatura apelor termale este între 20 și 49 de grade Celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, tratamentele cu ape din băi termale sunt recomandate pentru mai multe afecțiuni, printre care reumatisme, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice și ginecologice.

Cât despre cazare Baile Felix, poți închiria apartamente în regim hotelier, vile, pensiuni ori camere de hotel la prețuri accesibile pentru orice buget.

Salina Turda

La 30 de kilometri de Cluj se află salina Turda, care la începuturile ei a fost una dintre cele mai importante saline ale Transilvaniei. Exploatarea sării la Turda datează încă din epoca romană. Aceasta a fost una dintre cele mai importante activităţi economice care au contribuit la dezvoltarea localităţii antice Potaissa. Situată la câteva sute de metri sub pământ, salina Turda este în prezent o atracție pentru turiști, aici fiind amenajate un teren de sport, un loc de joacă pentru copii, un muzeu natural, un lac, precum și o unitate de cazare în care se află și un centru SPA. Microclimatul salinei este favorabil pentru tratarea afecţiunilor aparatului respirator.

Cimitirul Vesel din Săpânța

Considerat a fi locul în care se râde în fața morții, Cimitirul Vesel din Săpânța este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din țară. Acesta este cimitirul localității maramureșene, dar și un muzeu în aer liber în care sunt peste 850 de cruci vesele. Primele au apărut în anul 1935, când Stan Ioan Pătraș, unul dintre cei mai renumiți meșteri ai localității, a venit cu această idee inedită: de a exprima pe o bucată de lemn povestea vieții unui om. Astfel, oamenii au învățat să privească moartea cu alți ochi. Epitafurile scrise pe cruci laudă sau dojenesc caracterele și viața celor morți și, de cele mai multe ori, au o notă ironică.

Indiferent de destinația de vacanță aleasă în această vară, este important să respecți în continuare regulile de protecție împotriva noului coronavirus: purtarea măștilor, spălarea frecventă a mâinilor și distanțarea socială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
camion accident Suceava FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net