Tun dat de Walter. A luat 1,8 milioane de euro şi a umplut oraşul de bălării

focsani3.jpg

focsani, buruieni
Buruienile cresc nestingherite în cartierul Sud din Focşani
Foto: "Adevărul"

Şi-a bătut joc de capitala Vrancei! Primăria Focşani a anunţat că va chema în judecată firma Romprest, al cărei proprietar e omul de afaceri Florian Walter. Compania nu şi-a respectat contractul de amenajare cu spaţii verzi a cartierului Sud.

Conducerea Primăriei Focşani e nemulţumită de modul în care firma Romprest, condusă de Florian Walter, aflat în arest pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, şi-a făcut treaba în cadrul unui proiect cu fonduri europene privind reabilitarea spaţiilor verzi din Cartierul Sud, cu o populaţie de 28.000 de locuitori. Acest cartier a fost complet modernizat, graţie unui proiect de peste 15 milioane de euro, care a vizat reabilitarea, modernizarea şi extinderea de spaţii publice urbane şi spaţii verzi pe o arie de 1.200 hectare.

florian_walter.jpg

Florian Walter
Florian Walter se află în arest pentru spălare de bani şi evaziune fiscală

În schimbul a 8,1 milioane de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro) pentru partea sa de lucrări, firma Romprest s-a angajat că va pune aproape 200.000 de metri pătraţi de gazon,  peste 15.000 de metri pătraţi de gard viu şi aproape 3.000 de arbori şi arbuşti. La final, Primăria Focşani a constat însă că Romprest a făcut lucrările în bătaie de joc.

În locul gazonului au crescut buruieni, astfel că zona care trebuia întreţinută de firma în cauză arată ca o junglă. Gardul viu s-a uscat, mulţi copaci ornamentali la fel, iar spaţiul verde nu a mai văzut apă de la ultima ploaie. Buruienile, în schimb, depăşesc, în unele locuri, un metru înălţime.
“Urmează să acţionăm în instanţă firma care a executat lucrările. Nu este posibil să faci plantări în lunile de vară”, spune Cristi Misăilă, edilul oraşului.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

 

Loading...

Citește și

  • Gunoaiele i-au adus un loc pe treapta de sus a scării vieţii, dar gusturile l-au aruncat în spatele ei, la servitori. Celebrul Florian Walter, cel mai bogat strângător de deşeuri din România, are în oraşul Otopeni din judeţul Ilfov o casă copiată din filmele Disney. Click! a descoperit ciudatul imobil, de care râd copiii şi se minunează părinţii.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1