Tun dat de Walter. A luat 1,8 milioane de euro şi a umplut oraşul de bălării

focsani3.jpg

focsani, buruieni
Buruienile cresc nestingherite în cartierul Sud din Focşani
Foto: "Adevărul"

Şi-a bătut joc de capitala Vrancei! Primăria Focşani a anunţat că va chema în judecată firma Romprest, al cărei proprietar e omul de afaceri Florian Walter. Compania nu şi-a respectat contractul de amenajare cu spaţii verzi a cartierului Sud.

Conducerea Primăriei Focşani e nemulţumită de modul în care firma Romprest, condusă de Florian Walter, aflat în arest pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, şi-a făcut treaba în cadrul unui proiect cu fonduri europene privind reabilitarea spaţiilor verzi din Cartierul Sud, cu o populaţie de 28.000 de locuitori. Acest cartier a fost complet modernizat, graţie unui proiect de peste 15 milioane de euro, care a vizat reabilitarea, modernizarea şi extinderea de spaţii publice urbane şi spaţii verzi pe o arie de 1.200 hectare.

florian_walter.jpg

Florian Walter
Florian Walter se află în arest pentru spălare de bani şi evaziune fiscală

În schimbul a 8,1 milioane de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro) pentru partea sa de lucrări, firma Romprest s-a angajat că va pune aproape 200.000 de metri pătraţi de gazon,  peste 15.000 de metri pătraţi de gard viu şi aproape 3.000 de arbori şi arbuşti. La final, Primăria Focşani a constat însă că Romprest a făcut lucrările în bătaie de joc.

În locul gazonului au crescut buruieni, astfel că zona care trebuia întreţinută de firma în cauză arată ca o junglă. Gardul viu s-a uscat, mulţi copaci ornamentali la fel, iar spaţiul verde nu a mai văzut apă de la ultima ploaie. Buruienile, în schimb, depăşesc, în unele locuri, un metru înălţime.
“Urmează să acţionăm în instanţă firma care a executat lucrările. Nu este posibil să faci plantări în lunile de vară”, spune Cristi Misăilă, edilul oraşului.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Gunoaiele i-au adus un loc pe treapta de sus a scării vieţii, dar gusturile l-au aruncat în spatele ei, la servitori. Celebrul Florian Walter, cel mai bogat strângător de deşeuri din România, are în oraşul Otopeni din judeţul Ilfov o casă copiată din filmele Disney. Click! a descoperit ciudatul imobil, de care râd copiii şi se minunează părinţii.