Tulburător: tatăl creşte doi copii cuminţi în grajd, din cauza sărăciei. Micuţii învaţă bine

familie1.jpg

grajd, sibiu, saracie, copii
Trei suflete într-o cămăruţă de pe câmp
Foto: "Adevărul"

De necrezut! Un bărbat de 37 de ani îşi creşte singur cei doi copii, după ce soţia l-a părăsit în urmă cu opt ani. Pensionat medical după un accident vascular, tatăl şi-a luat un serviciu cu jumătate de normă. În ciuda lipsurilor, Nicoleta şi Andrei au rezultate foarte bune la şcoală. Familial se adăposteşte undeva pe-un câmp, aproape de centura ocolitoare a Sibiului, într-o cămăruţă amenajată într-un fost grajd.

Nicoleta, fetiţa de 13 ani a lui Dan, are ochi albaştri şi e numai un zâmbet: ”Tati al meu e bun, foarte bun, să ştii. Cel mai mult noi îl iubim pe tati”. Elevă în clasa a VI-a, îl ia de umăr pe Andrei, fratele ei, care e în clasa a treia. O bucată de drum mergem pe jos, nu poţi ajunge până la ei cu maşina.

"Mama nu ne caută"

Pe Dan, nevasta l-a părăsit acum opt ani: femeia şi-a găsit un alt bărbat şi a plecat, pur şi simplu, lăsându-l cu minunile de copii. Celor mici nu le prea place să vorbească despre asta. „N-o prea iubim pentru că nu ne caută”, lămureşte Nicoleta problema.
În primii cinci ani după despărţire, tatăl a locuit cu puştii într-o căbănuţă, tot pe-un câmp. Un văr avea un teren acolo, le-a făcut o căbănuţă din bârne, aveau un acoperiş deasupra capului, a fost bine. Acum trei ani, vărul a vândut însă terenul, cu tot cu cabană, şi de-atunci s-au mutat în cămăruţa dintr-un fost grajd, pe câmp, lângă centura ocolitoare a Sibiului. 

Au trăit cu 270 de lei pe lună

Dan nu se plânge niciodată, nu cere şi nu aşteaptă, chiar dacă a dus greutăţi cât nu au alţii într-o viaţă. În 2011 a făcut un accident vascular şi n-a mai putut munci, astfel că, până anul trecut, au trăit toţi trei din ajutorul social: 270 de lei pe lună. De două ori pe zi, toţi trei mergeau şi mâncau la cantina săracilor.

În aceste condiţii dure, rezultatele micuţilor sunt aproape miraculoase. Andrei are doar calificative de foarte bine, iar Nicoleta are media peste 8.

Citeşte pe adevarul.ro povestea emoţionantă a acestei familii şi află cum poţi da o mână de ajutor!

Loading...
 
 

Citește și

  • Trăiau de ani buni în concubinaj și nu s-au luat pentru că nu au avut bani de nuntă. Nastasia şi Mihai au 35 de ani şi locuiesc în localitatea Buduş din Bistriţa-Năsăud, într-o casă sărăcăcioasă. Cei doi au un copil de trei ani, iar Nastasia are încă patru copii dintr-o relaţie anterioară. Căsătoria o socoteau un vis, pe care ei, doi oameni modești, nu o să îl poată vedea împlinit niciodată. Florentina, o femeie cu suflet mare din Bistrița le-a arătat că minunile sunt posibile.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1