Tulburător: tatăl creşte doi copii cuminţi în grajd, din cauza sărăciei. Micuţii învaţă bine

Ultima actualizare:

    Trei suflete într-o cămăruţă de pe câmpFoto: "Adevărul"
Trei suflete într-o cămăruţă de pe câmpFoto: "Adevărul"

De necrezut! Un bărbat de 37 de ani îşi creşte singur cei doi copii, după ce soţia l-a părăsit în urmă cu opt ani. Pensionat medical după un accident vascular, tatăl şi-a luat un serviciu cu jumătate de normă. În ciuda lipsurilor, Nicoleta şi Andrei au rezultate foarte bune la şcoală. Familial se adăposteşte undeva pe-un câmp, aproape de centura ocolitoare a Sibiului, într-o cămăruţă amenajată într-un fost grajd.

Nicoleta, fetiţa de 13 ani a lui Dan, are ochi albaştri şi e numai un zâmbet: ”Tati al meu e bun, foarte bun, să ştii. Cel mai mult noi îl iubim pe tati”. Elevă în clasa a VI-a, îl ia de umăr pe Andrei, fratele ei, care e în clasa a treia. O bucată de drum mergem pe jos, nu poţi ajunge până la ei cu maşina.

"Mama nu ne caută"

Pe Dan, nevasta l-a părăsit acum opt ani: femeia şi-a găsit un alt bărbat şi a plecat, pur şi simplu, lăsându-l cu minunile de copii. Celor mici nu le prea place să vorbească despre asta. „N-o prea iubim pentru că nu ne caută”, lămureşte Nicoleta problema.În primii cinci ani după despărţire, tatăl a locuit cu puştii într-o căbănuţă, tot pe-un câmp. Un văr avea un teren acolo, le-a făcut o căbănuţă din bârne, aveau un acoperiş deasupra capului, a fost bine. Acum trei ani, vărul a vândut însă terenul, cu tot cu cabană, şi de-atunci s-au mutat în cămăruţa dintr-un fost grajd, pe câmp, lângă centura ocolitoare a Sibiului. 

Au trăit cu 270 de lei pe lună

Dan nu se plânge niciodată, nu cere şi nu aşteaptă, chiar dacă a dus greutăţi cât nu au alţii într-o viaţă. În 2011 a făcut un accident vascular şi n-a mai putut munci, astfel că, până anul trecut, au trăit toţi trei din ajutorul social: 270 de lei pe lună. De două ori pe zi, toţi trei mergeau şi mâncau la cantina săracilor.

În aceste condiţii dure, rezultatele micuţilor sunt aproape miraculoase. Andrei are doar calificative de foarte bine, iar Nicoleta are media peste 8.

Citeşte pe adevarul.ro povestea emoţionantă a acestei familii şi află cum poţi da o mână de ajutor!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net