Tudorel Toader se întoarce de urgență în țară. Se decide soarta lui Kovesi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunță că își va întrerupe vizita în Japonia și va reveni în țară, în contextul scandalului din jurul DNA.

Acesta a afirmat că va participa joi la ședința de Guvern, după ce luni premierul Viorica Dăncilă i-a transmis să se întoarcă în România cât mai repede. Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat luni că, în urma dezvăluirilor vizând DNA, s-ar fi aşteptat deja la măsuri şi reacţii şi pentru că acestea nu au venit, face apel la ministrul Justiţiei: "Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!".

Tot scandalul a plecat de la acuzațiile aduse de Vlad Cozma unor procurori DNA, despre care a declarat că ar fi fabricat dosare, în acest sens PSD arătându-se interesat să zdruncine de la temelii DNA. Principala vizată este Laura Codruța Kovesi, cea pe care PSD o dorește înlăturată din funcția de conducere a instituției. 

Cum a pornit totul? Antena 3 a difuzat duminică seară o înregistrare în care fostul deputat PSD Vlad Cosma îi acuză pe procurorii DNA Mircea Negulescu și Lucian Onea că au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate", în cauză fiind vorba despre Sebastian Ghiță. DNA afirmă, în replică, că este vorba despre prezentarea "denaturată" a faptelor și precizează, prezentând transcrierea unor alte interceptări, ca o persoană din anturajul lui Mircea Cosma a încercat să influențeze procurorii, amenințând, în caz contrar, cu prezentarea la televiziuni a unor înregistrări audio constând în "montaje și colaje".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net