Tudorel Toader nu pică! Moţiunea simplă împotriva ministrului justiţiei a fost respinsă

Ultima actualizare:

    Astăzi, 31 octombrie, la ora 12.00, se votează moţiunea simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel ToaderFOTO: adevarul.ro
Astăzi, 31 octombrie, la ora 12.00, se votează moţiunea simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel ToaderFOTO: adevarul.ro

Astăzi, 31 octombrie, la ora 12.00, s-a votat moţiunea simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader. Moțiunea a fost respinsă cu majoritate de voturi.

UPDATE. Ora 12.40. Moțiunea simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader, a fost respinsă. Au votat ”pentru” 99 de deputați, ”împotrivă” au fost 171 de voturi, iar 5 s-au abținut.

Ora 10.30. Votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader va fi dat de deputaţi astăzi, 31 octombrie, de la ora 12.00. Rezultatul votului ar putea reprezenta o supriză, în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că parlamentarii PSD vor vota aşa cum le dictează conştiinţa, scrie adevarul.ro.

Moţiunea simplă, iniţiată de USR şi PNL, a fost citită marţi (30 octombrie) în plenul Camerei Deputaţilor. Opoziţia îi cere demisia ministrului, caracterizându-l drept „un ministru de nota 4”.

În discursul rostit în plenul Camerei Deputaţilor, Tudorel Toader a făcut apel la normalitate, spunând că aceasta înseamnă ca un cetăţean să nu fie trimis în judecată pe nedrept.

El a fost şi ironic, spunând că cel care evaluează pe cineva trebuie să fie cel puţin egal în grad profesional cu persoana evaluată, referindu-se la deputatul USR Stelian Ion, scrie news.ro. În finalul intervenţiei sale din Camera Deputaţilor, Toader a spus că un om poate sta pe nedrept închis câţiva ani, dar statul nu poate spune că a fost o greşeală, pentru că este invocat tot timpul principiul independenţei justiţiei.

„Vreau să vă reamintesc următorul lucru şi dacă mergeţi pe minima empatie, îmi daţi dreptate: gândiţi-vă la ăia de erau pe Ştirbei Vodă puşi în lumina reflectoarelor, au stat ani de zile în puşcărie apoi li s-a spus că fapta nu există. Îi spui omului că a stat o noapte, o lună, un an, şapte ani în puşcărie degeaba, dar noi spunem independenţa justiţiei, nu putem spune că s-a greşit, să meargă la CEDO”, a declarat Tudorel Toader în Parlament.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net