Tudorel Toader, întâlnire la Belgrad cu omologul său. Care va fi subiectul principal al discuţiei

Ultima actualizare:

    Tudorel Toader se întâlneşte luni, 26 martie cu omologul sârb
Tudorel Toader se întâlneşte luni, 26 martie cu omologul sârb

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se află în Serbia unde va avea mai multe întâlniri oficiale, printre care se numără şi cea cu omologul său, cu care va discuta, printre altele, şi despre subiectul Sebastian Ghiţă.

Tudorel Toader se află în Serbia de duminică, dar luni sunt prgramate întrecederile cu oficialii statului vecin. Pe 20 martie, ministrul Justiţiei preciza că luni se va întâlni cu omologul său din Serbia şi, pe lângă discuţiile legate de instrumentele juridice de cooperare, se va discuta şi despre cazul Sebastian Ghiţă, care a fugit în această ţară.

"Lunea viitoare, pe 26 (martie - n.r.), la ora 10,00, voi avea o întrevedere cu ministrul Justiţiei din Serbia. Evident, vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele două state, dar inevitabil va fi şi subiectul acesta (Sebastian Ghiţă - n.r.). În aceeaşi zi, la orele 11,30, voi avea o întrevedere oficială şi cu preşedintele Curţii Constituţionale din Serbia. Noi, sigur, nu putem lua nicio măsură, nu putem face niciun demers de natură să suprapună, să afecteze activitatea judecătorului independent, ca şi judecătorul din România, judecător din Serbia", a fost anunţul pe care Tudorel Toader l-a făcut săptămâna trecută.


    Sebastian Ghiţă a fugit în Serbia la sfârşitul anului 2016
Sebastian Ghiţă a fugit în Serbia la sfârşitul anului 2016

  "Nici ministrul Justiţiei din România, nici instanţele din România nu pot interveni, nu pot genera măsuri de accelerare a soluţionării cauzei de către instanţa competentă din Serbia. Cu atât mai mult, cu cât este vorba despre un condamnat aflat într-o ţară străină, o altă ţară cu care noi avem instrumentele juridice penale de cooperare. Ce putem să facem noi şi ce, zic eu, că am făcut, Ministerul Justiţiei şi instanţele naţionale, cu promptitudine am răspuns la toate solicitările pe care le-au formulat", a adăugat acesta. 

Vă reamintim că Sebastian Ghiţă are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale. Acesta a fugit din ţară în luna decembrie al anului 2016 şi prins în Serbia jumătate de an mai târziu. Autorităţile române încearcă să îl extrădeze, iar subiectul reprezentat de acţiunile sale este unul de interes. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net