A murit Tudor Postelnicu, fost ministru de Interne în perioada ceaușistă

postelnicu.jpg

tudor postelnicu
Tudor Postelnicu (dreapta) a murit
Foto: captură foto/Digi 24

Tudor Postelnicu, ultimul ministru de Interne în perioada regimului ceaușist, a murit sâmbătă, 12 august. S-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, în urma unor probleme respiratorii grave.

Tudor Postelnicu a fost internat la Spitalul Militar Carol Davila, după o îndelungată suferință, acuzând grave probleme respiratorii. Anunțul decesului său a fost făcut de soția fostului ministru de Interne, pentru Digi 24.

A avut un rol cheie în perioada regimului lui Nicolae Ceaușescu, avea funcția de general și a făcut parte din comandamentul de reprimare a revoltei minerilor din Valea Jiului din 1977. Mai târziu, avea să devină ministru de Interne. În urma numeroaselor acuzații care i-au fost imputate, Tudor Postelnicu fusese condamnat la închisoare pe viață, dar Ceaușescu l-a ajutat să stea doar șapte ani în spatele gratiilor.

tudor postelnicuZoom
Tudor Postelnicu era omul sistemului, aservit cuplului Ceaușescu

În prezent, fostului ministru comunist era judecat în cazul uciderii disidentului Gheorghe Ursu și urma ca tuturor celor suspectați în acest dosar să le fie averile puse sub sechestru. Istoricii și apropiații lui Tudor Postelnicu spun că era "omul sistemului", un aservit total loial cuplului Ceaușescu, dispus să îndeplinească orice ordine.

loading...
Loading...