Trucuri de machiaj pe care nu ţi le-a spus nimeni până acum

Ultima actualizare:
Fardul alb  dă luminozitate  privirii
Fardul alb dă luminozitate privirii

În domeniul machiajului, niciodată nu le poţi şti pe toate. Dar îţi poţi îmbogăţi cunoştinţele pe parcurs. Noi am tras cu ochiul la cei mai buni make-up artişti şi am adunat, pentru tine, câteva dintre trucurile lor. Nimeni nu ţi le-a spus până acum.

Ca să arăţi mai tânără, nu te machia excesiv. E bine să conturezi ochii cu un creion sau cu un fard maro la baza genelor, apoi estompează culoarea, pentru a părea doar o umbră naturală.

Unde aplici fardul alb


    Fardul alb  dă luminozitate  priviriiFoto: listotic.com
Fardul alb dă luminozitate priviriiFoto: listotic.com

Pentru a da luminozitate privirii, aplică-l în trei puncte: în colţul intern, pe mijlocul pleoapei superioare şi sub sprânceană. Apoi poţi aplica restul nuanţelor de farduri şi uniformizează.

Dă volum buzelor!

Potrivit make-up artistului Florina Mărcuţă, soţia actorului Bebe Cotimanis şi şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti, dacă ai buzele prea subţiri le poţi mări vizual dacă le conturezi cu un creion, depăşind conturul cu maximum un milimetru. Apoi umplem cu acelaşi creion spaţiul de pe suprafaţa buzelor. Fixăm cu pudră, ca să reziste, apoi aplicăm rujul sau glossul. Nuanţa creionului trebuie să fie cu o jumătate de ton mai închisă decât cea a rujului.

Dacă ai nasul lat, borcănat, foloseşte o pudră cu o jumătate de ton mai închisă decât tenul pe aripile nasului (în lateral). Dacă e prea lung, pune pudra mai închisă pe vârf.

Cum acoperi coşurile

Ai nevoie de un corector verde, această nuanţă fiind complementară roşului, mai spune make-up artistul. Apoi foloseşte fondul tău de ten obişnuit, ales într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a tenului, pentru a nu crea efectul de mască.

Specialiştii nu au astfel de probleme, însă persoanele fără experienţă tind să se murdărească pe alături atunci când aplică mascara. Un truc ar fi să ţii în dreptul genelor o carte de vizită sau o bucată de hârtie.

Dai volum genelor dacă aplici mascara inclusiv pe partea de deasupra genelor. În felul acesta, le şi cureţi de surplusul de fard. Apoi vei mai aplica pe partea inferioară, de la baza genelor spre vârf.

Nuanţa potrivită de fond de ten se testează pe gât sau pe mandibulă, nu pe faţă. Tenul e deja puţin mai bronzat ­decât gâtul, iar tu trebuie să obţii o piele a feţei  în acelaşi ton cu gâtul pentru a nu crea efectul de mască.

Cum repari rimelul uscat

Deşi este recomandat să schimbăm rimelul o dată la 3-4 luni, câteodată el se usucă mai devreme, lăsând genele încărcate şi lipicioase. Îl poţi repara dacă pui în el câteva picături de ochi. Nu-i afectează structura, aflăm de pe listotic.com.Pentru gene mai curbate, încălzeşte cu uscătorul de păr, pentru 3-4 secunde, cleştişorul de întors gene.


    Foto: listotic.com
Foto: listotic.com

Va avea acelaşi efect pe care îl are placa de întins părul sau ondulatorul pentru păr.

Fă-ţi în casă propriul tratament pentru gene


    Foto: listotic.com
Foto: listotic.com

Cel mai bun tratament pentru gene, care le întăreşte, le îndeseşte şi le ajută să crească, este cel cu ingrediente naturale, pe care ţi-l poţi prepara singură, acasă. E ieftin şi uşor de realizat. Ingredientele necesare se găsesc la magazinul naturist. Ai nevoie de ulei de ricin, vitamina E (ulei), gel de aloe vera, un recipient mic de sticlă şi o periuţă pentru gene. Poţi folosi una de la un rimel mai vechi, pe care să o speli şi să o dezinfectezi bine. Uleiurile şi gelul de aloe vera trebuie să fie în cantităţi egale, aflăm de pe alldaychic.com. Amestecă-le şi aplică loţiunea rezultată pe gene, o dată pe zi, la culcare. În decurs de o lună poţi observa schimbări remarcabile.

Cum aplici fardul de obraz


    Foto: listotic.com
Foto: listotic.com

Pentru a te avantaja, înainte de a aplica fardul de obraz stabileşte ce formă a feţei ai. Blush-ul e făcut nu numai să-ţi dea culoare în obraji, dar să-ţi şi „modeleze” trăsăturile, să-ţi accentueze atuurile şi să-ţi pună în umbră defectele.

Dermatograful alb măreşte ochii

Nu aplica dermatograf negru pe mucoasa pleoapei inferioare, mai ales dacă ai ochii mici, te sfătuieşte Florina Mărcuţă. Nu faci decât să micşorezi şi mai mult, vizual, ochiul. Pe conjunctivă se aplică doar creion alb. Acesta dă senzaţia de ochi mai mare, mai luminos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net