Trotuarul rulant din gară, închis că nu are curent

CLIIMA20121217_0130_1.jpg

12.000 de oameni pot circula simultan pe trotuarul rulant (Fotografii: Sever Gheorghe )

La noi, nimic nu se face la timp. Nici măcar un amărât de trotuar rulant din Gara de Nord. Deşi nu a necesitat cine ştie ce investiţie, muncitorii abia s-au mişcat până când l-au finalizat. Acum, că e gata, s-a ivit o altă problemă. Nu e curent!

Trotuarul rulant de pe peronul 1, care leagă Gara de Nord de Gara Basarab, trebuia să fie gata de şase luni, însă nici acum nu a fost dat în folosinţă. Muncitorilor le-a trebuit mai bine de un an ca să-l finalizeze. În luna august, aceştia s-au plâns că nu au putut termina la timp, din cauza foliilor de policarbonat aduse târziu din Grecia. Apoi au zis că foliile din plastic se montează foarte greu pe acoperiş.

Când, în sfârşit, au reuşit să-l finalizeze, nu poate fi pus în mişcare. Motivul? Cei din Primăria Capitalei nu au încheiat încă un contract cu Enel pentru furnizarea curentului.

"Sunt în curs de finalizare procedurile legale de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice. Imediat ce acesta va fi încheiat, lucrarea va putea fi dată în folosinţă", au declarat reprezentanţii Primăriei Generale, pentru b365.ro.

Până atunci, oamenii nu au decât să meargă pe jos de la Gara de Nord, la Basarab. Trotuarul are o lungime de 240 de metri şi îi va duce pe călători, din staţia de metrou sau tramvai de pe Pasajul Basarab, până la Gara de Nord, în doar două minute. 

Loading...