Trotuarul ăsta te duce dintr-o gară în alta

Ultima actualizare:

„Minunăţia" care a costat un milion de euro este montată pe peronul 1 al Gării de Nord, are o lungime de 240 de metri şi este formată din şase bucăţi, câte trei pentru fiecare sens. Acestea transportă călătorii cu o viteză de 0,5 m/s. Trotuarul rulant din Gara de Nord este similar celor din aeroporturi, este dotat cu senzori de viteză şi pentru pasageri şi are acoperiş pentru protecţia călătorilor.

Poate transporta până la 6.000 de călători pe oră, pe fiecare sens şi ar trebui să faciliteze accesul călătorilor spre liniile de tramvai, autobuz şi metrou de la staţia intermodală Basarab, de lângă gara cu acelaşi nume. Aceasta este cea mai mare din ţară şi reuneşte o linie de tramvai pe pod, 3 linii de tramvai sub pod, linii de autobuz şi troleibuz, linii de metrou. Deşi a fost montat acum un an, trotuarul rulant nu a fost inaugurat pentru că, potrivit lui Sorin Oprescu, au fost pe rând probleme cu SNCFR şi ENEL.

Click!spune

* trotuarul are 240 de metri lungime* este format din trei tronsoane pe sens* viteza e de 0,5 m/s* are senzori de viteză şi pasageri* funcţionează non-stop şi este păzit

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net