Tripleţi abandonaţi de mamă în maternitate caută părinți!

Ultima actualizare:

    Cristina, Alexandra și Izabela au venit pe lume în 29 august (foto: mhalert.ro)
Cristina, Alexandra și Izabela au venit pe lume în 29 august (foto: mhalert.ro)

Trei fetiţe născute în urmă cu trei săptămâni şi abandonate de mamă la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin vor fi duse într-un centru de plasament al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi pentru a fi date spre adopţie.

Cele trei fetiţe, care au primit numele de Cristina, Alexandra şi Izabela, au venit pe lume în 29 august, transmite Mediafax.

Potrivit cadrelor medicale, sarcina mamei a fost una fără probleme, naşterea a fost normală, dar mama le-a părăsit câteva zile mai târziu, motivând că nu are posibilităţi financiare să le întreţină, astfel încât cele trei fetiţe au rămas în grija asistentelor din cadrul Secţiei Nou-Născuţi a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Întrucât au avut greutate mică, fetiţele au fost ţinute în maternitate, la incubator, în prezent doar una dintre ele mai având nevoie de o astfel de îngrijire specială.

„Faptul că s-au născut tripleţi este un lucru extraordinar de rar în Maternitatea din Turnu Severin. În al doilea rând, fetiţele au fost cu greutate destul de mică, au stat în incubator circa trei săptămâni. Acum, cele mari, primele născute, au câte 3.000 de grame, iar cea mică, a treia, are 2.500 grame. Se apropie, evident, momentul externării. Aici a apărut o problemă, mama nu vrea să ia fetiţele acasă, pe motiv că mai are trei copii acasă şi că nu are cu ce să-i crească”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, medicul Cristian Jianu.

Întrucât spitalul nu a avut fonduri pentru a cumpăra scutece şi hăinuţe pentru cei trei bebeluşi, asistentele din cadrul Secţiei nou-născuţi au cumpărat din banii proprii.

Imediat după ce au fost abandonate de către mamă, cadrele medicale au făcut demersurile pentru ca fetiţele să fie predate în custodie, către Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi, astfel că zilele următoare vor fi duse într-un centru de plasament, urmând să rămână acolo până li se vor găsi părinţi adoptivi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net