Trenul Regal va ajunge într-o gară în paragină

Ultima actualizare:

    Gara Regală a fost  proiectată de un  arhitect francez
Gara Regală a fost proiectată de un arhitect francez

Aici va fi adus trupul neînsufleţit al Regelui Mihai! O adevărată bijuterie arhitectonică, Gara Regală din Curtea de Argeş, aflată în proprietatea Ministerului Transporturilor, arată acum jalnic. Pe ultima sută de metri, autorităţile locale încearcă să-i dea o “vopsea” pentru funeraliile programate sâmbătă.

Trenul Regal cu sicriul Regelui Mihai I va sosi în Gara din Curtea de Argeş sâmbătă, 16 decembrie, la ora 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa, apoi, la Catedrala din Curtea de Argeş. Întrucât staţia feroviară este degradată, se fac eforturi, în al doisprezecelea ceas, pentru a acoperi nepăsarea autorităţilor de-a lungul timpului.


    Mai mulţi muncitori  se străduiesc să  cosmetizeze gara tratată  cu nepăsare ani la rând
Mai mulţi muncitori se străduiesc să cosmetizeze gara tratată cu nepăsare ani la rând

Zeci de muncitori lucrează de duminică în zona gării, iar mai mulţi angajaţi de la CFR curăţă şinele şi vopsesc stâlpii de iluminat şi bordurile peronului. Laurenţiu Moraru (40 de ani) locuieşte într-un bloc aflat în apropiere şi se îndoieşte că lucrările vor fi gata la timp. ”Cei de la CFR au trimis o firmă din Braşov ca să cojească pereţii gării şi să o văruiască. Nu cred că vor termina lucrările până sâmbătă şi nu ştiu cât de bine vor ieşi, mai ales că e frig. E păcat. De la Revoluţie şi până acum, Ministerul Transporturilor n-a investit nici un leu aici”, oftează omul. 

Istoricul Ştefan Dumitrache, directorul Muzeului Curtea de Argeş, acuză neglijenţa celor responsabili. ”În zona gării, cei de la CFR au închiriat terenuri diverşilor angrosişti. Cu banii pe care i-au primit în toţi anii ăştia puteau face două gări. S-au cojit pereţii, s-a crăpat vopseaua, iar o parte din streaşină a putrezit. Vina e la Bucureşti, la Regionala de Căi Ferate Craiova, la SNCFR şi la Ministerul Transporturilor. Numai ei puteau să facă lucrări”, explică Ştefan Dumitrache. 


    Sicriul Regelui Mihai,  depus la Biserica Ortodoxă  din Lausanne (Elveţia)
Sicriul Regelui Mihai, depus la Biserica Ortodoxă din Lausanne (Elveţia)

Firma Regiotrans a închiriat calea ferată Piteşti-Curtea de Argeş din 2012 până în 2015, întrerupând activitatea de transport feroviar de călători la doar o lună după ce milionarul Costel Comana, proprietarul companiei, s-a sinucis în toaleta avionului ce mergea pe ruta Bogota (Columbia) – San Jose (Costa Rica).

Uite ce restricţii de trafic sunt pentru funeralii!


    La Palatul Regal din Bucureşti  se va putea aduce un ultim  omagiu Regelui Mihai I
La Palatul Regal din Bucureşti se va putea aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I

Regele Mihai se întoarce azi acasă, pentru totdeauna. O aeronavă militară, care va transporta sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale, va ateriza, la ora 11.00, pe Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti. 

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53): miercuri, între orele 21.00 şi 24.00; joi, între orele 08.00 şi 22.00; vineri, între orele 08.00 şi 22.00. 

Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugaţi să respecte câteva reguli, printre care: să aibă la ei un document de identitate, să nu depună florile personal, la catafalc (florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului), să fie decent îmbrăcaţi.

Pentru cortegiul funerar al regelui Mihai, traficul va fi restricţionat pe mai multe artere din Capitală. Brigada Rutieră a anunţat restricţii de circulaţie în Bucureşti: astăzi, după orele 19.00, la momentul trecerii cortegiului pe sub Arcul de Triumf, traficul rutier va fi restricţionat pe arterele ce converg către acesta, respectiv pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Mareşal Averescu, Str. A. Constantinescu, axul central pe Şos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net