A tremurat trei ore la copcă pentru un peşte amărât

Ultima actualizare:
Ion Chiţu, dezamăgit  de prada sa: un  peştişor auriu  de doar 3 cm
Ion Chiţu, dezamăgit de prada sa: un peştişor auriu de doar 3 cm

Românii inventivi găsesc modalităţi de distracţie chiar şi în cele mai vitrege condiţii. Pe cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori, nimic nu a fost mai potrivit decât o partidă de pescuit, la copcă.

Lacul Pantelimon de la periferia Capitalei a fost, în weekend, una dintre cele mai atractive destinaţii pentru bucureştenii dornici de distracţie. A fost luat cu asalt de biciclişti, de amatorii de patinoare, dar şi de pescari. Niciunii nu au ţinut cont de riscuri şi au petrecut ore bune pe luciul îngheţat.

„Am spart o copcă cu freza unde am văzut că e gheaţa mai mare. Are peste 15 cm aici, nu prea e risc să se spargă. Am zis să îmi omor timpul într-un mod plăcut, dar nu prea trage peştele. După trei ore, abia am prins un bibănel de câţiva centrimetri", ne-a mărturisit Ion Chiţu (64 de ani).


    Ion Chiţu, dezamăgit  de prada sa: un  peştişor auriu  de doar 3 cm
Ion Chiţu, dezamăgit de prada sa: un peştişor auriu de doar 3 cm

Pescari cu experienţă, oamenii ştiu bine cînd gheaţa e bună „de călcat" şi când trebuie evitată. Ba chiar au şi un ghid de supravieţuire în caz că blocul de gheaţă cedează sub ei.

„Cel mai bine e să nu intri în panică şi să întinzi braţele în lateral. Aşa cazi prin spărtură, dar te sprijini cu mâinile pe marginea găurii. Am văzut mulţi ducându-se pe aici. Şmecheria e să ai inima tare să reziste la apa rece", explică un alt pescar de pe Pantelimon.

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net