Trei zile de doliu național pentru victimele tragediei din club

Ultima actualizare:

    Medicii legiști susțin că toate cele 27 de persoane care și-au pierdut viața au fost identificatefoto: Mihai Caliu
Medicii legiști susțin că toate cele 27 de persoane care și-au pierdut viața au fost identificatefoto: Mihai Caliu

27 de oameni au sfârșit într-un mod cumplit vineri seară (30 octombrie), în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv. Alte 184 de persoane au ajuns la 12 spitale din București și Ilfov, dintre care 146 sunt încă internate. 9 oameni se află în continuare în stare foarte gravă, iar alți 14 sunt la terapie intensivă. Este o tragedie fără precedent pentru țara noastră.

Sâmbătă (31 octombrie), ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a făcut din nou apel pentru cei care pot dona sânge pentru victimele tragediei din centrul Capitalei. În acest moment mai sunt internate 146 de persoane, dintre care cel puțin 17 se află în stare critică. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că a fost solicitată declanșarea planului roșu prevăzut pentru un număr mare de victime. Totodată, sâmbătă (31 octombrie), va avea loc o ședință de urgență la Guvern pentru decretarea a trei zile de doliu național, pentru victimele care au sfârșit în incendiul izbucnit în Clubul Colectiv.

Potrivit datelor oficiale, primul apel făcut către 112 a fost făcut în jurul orei 22:32 de minute, iar primele ambulanțe au ajuns în 11 minute la fața locului. Au fost mobilizate toate forțele speciale de intervenție: 11 mașini de pompieri, 29 de ambulanțe și peste 150 de pompieri. Cu toate acestea, martorii susțin că echipajele de poliție au venit abia după 20 de minute de la apelul 112. 

Raed Arafat: „Nu exista niciun fel de autorizare de la ISU pentru spectacolul pirotehnic"

Raed Arafat a mai precizat că „Nu exista niciun fel de autorizare de la ISU pentru spectacolul pirotehnic de aseară (sâmbătă, 30 octombrie n.r)". 11 spiale din Capitală sunt pline până la refuz cu victimele incendiului din Clubul Colectiv. Potrivit lui Raed Arafat, la Spitalul Floreasca au ajuns cei mai mulți răniți. 56 de oameni sunt internați acolo, dintre care 17 sunt la terapie intensivă, în stare critică, potrivit digi24. La Spitalul de Arși au ajuns 38 de răniți, iar la ora actuală mai sunt internați 28 de oameni acolo. La Elias s-au prezentat inițial 4 răniți, iar în momentul de față 16 persoane au fost internate. La Spitalul Pantelimon sunt 7 oameni internați, iar la Spitalul Universitar s-au prezentat 25 de oameni, dintre care unul și-a piuerdut viața. La Spitalul Sf. Ioan sunt internate 9 persoane până în prezent, iar la Spitalul Militar sunt internați 12 oameni. Alți 25 de răniți sunt spitalizați la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar - Arseni, iar listele continuă. 

Imagini de la locul tragediei

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net