Trei români locuiau într-un imobil care s-a prăbuşit la Torino. Unul dintre ei este în stare gravă la spital

Ultima actualizare:

    Foto: observatornews.ro
Foto: observatornews.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că trei cetăţeni români locuiau într-un imobil care s-a prăbuşit la Torino, iar unul dintre aceştia a fost rănit, fiind internat în spital în stare gravă. Ceilalţi doi sunt în stare bună, iar autorităţile italiene le asigură, temporar, cazare.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbuşirea unui imobil de locuinţe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru a face demersuri pe lângă autorităţile locale şi a obţine informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informaţiile obţinute a reieşit faptul că în imobilul prăbuşit locuiau trei cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost rănit şi este în stare gravă la spital, unde primeşte îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români este bună, iar autorităţile locale le vor asigura temporar cazarea", a transmis, miercuri, MAE.

Reprezentanţii ministerului adaugă că reprezentanţii oficiului consular sunt în contact cu cetăţenii români afectaţi şi cu familiile lor, aceştia fiind asiguraţi de întregul sprijin consular, conform competenţelor legale.

De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală unde a fost transportat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net