Trei persoane au fost muşcate de un pitbull scăpat de sub control în centrul Ploieştiului

Ultima actualizare:

Cei trei au ajuns la spital, însă au fost externaţi întrucât au suferit răni superficiale. Propietarii câinelui au fost şi ei transportaţi la spital întrucât emanau halenă alcoolică şi prezentau o stare generală de agitaţie.

La faţa locului s-a deplasat un medic veterinar din cadrul Administraţiei Parcului "Constantin Stere", câinele fiind luat în custodie pentru efectuarea de investigaţii medicale.

Cei doi vor fi cercetaţi penal pentru neluarea măsurilor de împiedicare a atacului canin, riscând închisoare până la trei ani.

Cercetările sunt continuate şi pentru stabilirea categoriei în care urmează a fi încadrat câinele, în funcţie de rezultat urmând a fi întocmit dosar penal şi pentru neînregistrarea acestuia în evidenţele Poliţiei.

„Un frate şi-o soră îşi plimbau, aseară câinele, de rasă Pitbull, în zona centrală a oraşului, fără botniţă şi lesă. Animalul a atacat doi tineri. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie anunţate de incident prin serviciul 112. În timpul încercării de capturare a câinelui a fost muşcat şi un jandarm", ne-a declarat Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova.

Câinele va fi ţinut la Bucov cel puţin zece zile pentru efectuarea de analize şi pentru a se determina dacă acesta este sau nu turbat.

Deocamdată nu ne putem apropia de el, este agresiv şi reticent cu persoanele străine", ne-a spus Cătălin Vlad, directorul Adăpostului de Câini de la Bucov.

În această dimineaţă, stăpânul câinelui a încercat să-şi ia câinele de la adăpost, însă a fost refuzat. Aceasta nu a vrut să se legitimeze şi nu a prezentat nici documentele referitoare la câine.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net