Trei clădiri faimoase din București, recreate din cărți de joc la Plaza România (P)

Ultima actualizare:

    Bryan Berg
Bryan Berg

Plaza România marchează începerea lucrărilor de renovare și modernizare a centrului comercial, cu un eveniment unic. În perioada 5 - 11 mai, Bryan Berg, singurul constructor profesionist de clădiri din cărți de joc din lume și multiplu campion Guiness World Records, va recrea la Plaza România, cele mai mari construcții din cărți de joc realizate până acum la noi în țară.

Ateneul Român, Palatul Parlamentului și Plaza Romania sunt cele trei clădiri pe care Bryan Berg le va construi din cărți de joc, într-un spațiu special amenajat în incinta centrului comercial.

Clădirile vor fi realizate din 1.200 de pachete, respectiv 64.800 de cărți de joc. Berg nu va utiliza niciun fel de lipici, clei sau bandă adezivă, doar măiestrie clasică și design de mare efect. Pe 24 mai, acestea vor fi „demolate" într-o clipită, pentru a arăta că la mijloc nu este niciun truc.

„Ne pregătim să arătăm clienților noștri o nouă imagine Plaza România, odată cu lucrările de renovare ce vor demara luna aceasta. Pentru a da startul modernizării, l-am invitat pe artistul Bryan Berg, să recreeze la scară redusă clădirea centrului comercial, alături de alte două construcții emblematice din București, Ateneul Român și Palatul Parlamentului. Îi invităm pe vizitatori să-i analizeze tehnica și să se bucure de spectacol. Cu siguranță vor fi uluiți!", a declarat Răzvan Gaiță, General Manager Anchor Grup.

Bryan Berg este la bază arhitect și deține o diplomă de Master în Design de la Universitatea Harvard. Prima dată a intrat în Cartea Recordurilor în 1992 pentru cea mai înaltă clădire din cărți de joc, record pe care și l-a autodepășit în 2004, realizând o construcție de 12 ori mai înaltă. Cea mai mare construcție a sa măsoară 7,75 metri și a consumat peste 4.000 de cărți de joc.

Tehnica lui Bryan Berg este inspirată din fagurii albinelor și de celulele plantelor a căror structură se observă bine doar la microscop. Clădirile sale au fost testate în laboratoare de rezistența materialelor și s-a constatat că pot susține sarcini de până la 3,2 tone pe metru pătrat, echivalentul a câte două autoturisme pe fiecare metru pătrat!

Luna aceasta, Plaza România începe lucrările de renovare, ce presun o investiție de 10 milioane de euro. Acestea vor fi realizate în etape, astfel încât două treimi din spaţiile centrului să rămână funcţionale.

Grupul Anchor este prezent în România din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață, prin portofoliul său de proiecte de retail, rezidențiale și clădiri de birouri. Anchor Grup a construit în Romania București Mall, primul centru comercial modern la nivel local. De asemenea, grupul deține Plaza Romania, una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărături din București, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrată cu un centru comercial și InCity Residences, ansamblu rezidențial situat în centrul Capitalei. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro. Grupul continuă activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură și extinderea platformei de servicii.

https://www.facebook.com/plazaromaniahttp://www.plazaromania.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net