Tratamentul pentru un rănit, aproape 1.000.000 €! Decizia lui Ponta

Ultima actualizare:

    Victor Ponta (43 de ani), șocat de costul tratamentului pentru pacienții răniți după incendiul din Colectivfoto: Arhiva Personală
Victor Ponta (43 de ani), șocat de costul tratamentului pentru pacienții răniți după incendiul din Colectivfoto: Arhiva Personală

Incendiul din Colectiv a provocat sute de victime și a distrus zeci de familii. Peste 150 de persoane au fost internate cu arsuri grave vineri seară, 30 octombrie. Patru dintre aceste persoane au decedat pe paturile de spital. Doctorii muncesc din greu pentru a-i salva pe cei care se zbat între viață și moarte.

Cu toate acestea, eforturile cadrelor medicale nu sunt de ajuns.  Costurile pentru tratarea unui singur rănit sunt uriașe. Șeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului „Floreasca”, Ioan Lascăr, estimează această sumă între 500.000 și un milion de euro pentru numai trei luni de tratament, atât cât ar putea fi necesar pentru un pacient cu arsuri grave.

Lascăr a oferit și un exemplu pentru această sumă exorbitantă. El a relatat că într-un caz recent de la Sighetu Marmației, tratamentul pentru un pacient cu arsuri foarte grave a costat nu mai puțin de 900.000 de euro, informează Mediafax. Iar aceste costuri sunt justificate, pentru că, mai explică el, numai o alifie cu care bolnavul trebuie să se ungă costă aproximativ 1.000 de euro pe zi.

La auzul acestor informații, premierul Victor Ponta a fost șocat, însă hotărât să meargă mai departe cu tratarea răniților din incendiul din Colectiv: „Nu contează. Ne costă cât e nevoie”. Mai mult, acesta dorește finanțare de la bugetul de stat pentru aceste persoane, iar în acest context, le-a cerut ministrului Sănătății și secretarului de stat Raed Arafat să elaboreze un program special pentru tratarea și recuperarea lor.

Ultimul bilanț oficial este sumbru. Nu mai puțin de 30 de persoane au decedat în urma catastrofei produse vineri seară (30 octombrie). Medicii se așteaptă ca acest număr să se dubleze, iar 90 de pacienți se află în stare critică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net