Un autobuz din Brăila a rămas fără o roată. Zeci de călători, puși în pericol

Ultima actualizare:
image

Vieţile a zeci de oameni au fost puse în pericol, la Brăila, acolo unde un autobuz şi-a pierdut o roată în timp ce se afla mers. Dovada că transportul în comun devine din ce în ce mai nesigur în România vine şi de la Craiova, unde, în această dimineaţă, pasagerii unui tramvai au intrat în panică după ce mijlocul de transport i-a zgâlţâit bine când a rămas fără captatorii electrici, ajunşi pe şine.

Aceste imaginile şocante au fost surprinse la Brăila. Între două staţii, autobuzul companiei locale de transport în comun a rămas fără o roată, spre surprinderea zecilor de călători.

Doar un miracol a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Asta şi pentru că şoferul a avut prezenţa de spirit şi a frânat imediat. Câţiva martori au recuperat roata din mijlocul drumului pentru a evita un accident. Autobuzul este destul de nou, fiind în flota companiei de transport în comun brăilene de doar doi ani. Mai mult, este încă în garanţie.

Probleme cu transportul în comun au fost, în această dimineaţă, şi la Craiova. Un tramvai s-a dezmembrat în timp ce zeci de oameni mergeau spre serviciu. Incidentul a avut loc la marginea oraşului. Călătorii au auzit un zgomot puternic, iar apoi tramvaiul s-a zgâlţâit şi s-a oprit. Abia când au coborât din tramvai oamenii au înţeles ce se întâmplase. Pantograful, dispozitivul care face legătura între vagon şi cablurile electrice, s-a desprins şi a rămas agăţat de fire. Din fericire, niciun călător nu a fost accidentat, dar circulaţia pe şine a fost blocată mai multe ore.

Dacă la Brăila şi Craiova călătorii au scăpat nevătămaţi, la Ploieşti, în urmă cu aproape o lună, o elevă de liceu a ajuns la spital după ce a căzut dintr-un autobuz cu tot cu geam. Adolescenta s-a lovit atunci, în cădere, cu capul de asfalt şi a intrat în comă. Operată pe creier timp de 6 ore, fata este acum în recuperare, dar mai are mult până să-şi revină. Din cauza accidentului ea va pierde Bacalaureatul. Un milion de euro a anunţat avocata tinerei că va cere despăgubiri de la Societatea de transport căreia îi aparţine autobuzul din care aceasta a căzut.

Nici la Bucureşti autobuzele STB nu i-au scutit pe călători de probleme. Şi nu este vorba de cele vechi, ci de cele noi, turceşti. Astfel, în decembrie anul trecut, o conductă de apă caldă s-a spart şi a început să arunce apă fierbinte şi plină de rugină în autobuzul plin de oameni.

Autobuzul s-a umplut imediat de aburi şi majoritatea călătorilor au coborât pentru a căuta o altă variantă de transport. Alţii, au făcut haz de necaz.

Primăria Bucureştiului a negat atunci incidentul, iar firma turcească de asamblare a autobuzelor ameninţa cu procese, pentru că, spuneau ei, le era stricată imaginea.

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net