Transportatorii au declanșat proteste de amploare. Zeci de mașini au blocat Piața Gării de Nord

Ultima actualizare:

    Taximetriștii și-au spus în repetate rânduri nemulțumirea în stradă față de Uber
Taximetriștii și-au spus în repetate rânduri nemulțumirea în stradă față de Uber

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a organizat miercuri, un protest de amploare la adresa intenției ministrului Lucian Șova de a schimba legislația privind transportul de persoane. În jur de 100 de mașini au înconjurat Ministerul Transporturilor timp de trei ore, iar acțiunea va fi repetată joi, între orele 9.00 și 15.00

Protestul COTAR programat miercuri şi joi, încearcă să obțină de la ministrul Transporturilor, Lucian Șova, anularea ordinului prin care sunt impuse noi reguli pentru transportul de persoane județean și interjudețean. De asemenea sunt impuse restricții în activitatea Uber, taximetriștii nemaifiind acceptați fără a fi arondați la un dispecerat. Reglementările vizate sunt incluse într-un proiect legislativ care se află în dezbatere la Comisia de Dialog Social.

Transportatorii repetă protestul joi

Transportatorii trebuiau să protesteze între orele 9.00 și 15.00, dar la presiunile autorităților au încheiat acțiunea mai devreme cu trei ore. "Astăzi vom pleca din faţa Ministerului Transporturilor pentru că nu mai vrem să fim persiflaţi la infinit de ministrul Transporturilor. Nu am primit niciun semn de dialog până în momentul de faţă. Ne vom întoarce mâine mai mulţi decât astăzi", a anunţat conform antena3.ro, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.Acesta a precizat că joi se va întâlni şi Comisia de Dialog Social iar dacă lucrurile nu se vor rezolva transportatorii au amenințat că vor organiza în luna octombrie, în faţa Guvernului, un mega-protest. Acesta va avea loc”după referendum”și la el vor participa peste 2.500 de autobuze şi microbuze.Restricții rutiere pentru protestul transportatorilor

Potrivit aprobării pentru protest, şapte sute de persoane erau aşteptate la acţiune, pentru buna desfăşurare a acesteia fiind institute pentru miercuri și joi restricţii de trafic în Capitală.

Astfel, Brigada de Poliției Rutieră a decis că se va restricţiona traficul rutier pe banda I pe Str. Berzei şi Str. Buzeşti, ambele sensuri, segmentul cuprins între Bd. Nicolae Titulescu şi Str. Ştirbei Vodă, respectiv banda I pe Str. Gării de Nord, sensul dinspre Str. Berzei către str. Piaţa Gării de Nord.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net