Transilvania, locul 1 în topul celor mai frumoase destinații din lume

Ultima actualizare:

    Cea mai mare editură de ghiduri turistice a ales Transilvania drept cea mai tare destinație pentru anul 2016Foto: libertaddigital.com
Cea mai mare editură de ghiduri turistice a ales Transilvania drept cea mai tare destinație pentru anul 2016Foto: libertaddigital.com

Peisajul magic și legendele inedite ale Transilvaniei i-a cucerit iremediabil pe străini. Lonely planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, urmează să publice ghidul „Best of 2016” în care găsești cele mai frumoase regiuni din lume, pe care trebuie să le vizitezi măcar odată-n viață. Pe locul 1 este Transilvania, cu ale ei povești nesfârșite și peisaje parcă scoase din basme.

Editura Lonely Planet va publica, așa cum o face în fiecare an, ghidul celor mai tari destinații. Best of 2016” prezintă țările, orașele și regiunile pe care nu trebuie să le ratezi în călătoriile tale. Locul 1 în topul regiunilor de vizitat în acest an este Transilvania.

„Colecția nu scoate în evidență destinațiile unde turiștii deja s-au hotărât să se ducă, ci regiunile pe care noi credem că nu trebuie să le rateze”, a spus directorul editorial, Tom Hall, pentru CNN.

Pe baza unor criterii obiective cu privire la evenimentele speciale desfășurate în unele țări, pe baza bugetului turiștilor, dar și pe criterii subiective cu privire la „acel ceva” pe care îl au unele regiuni, Lonely Planet a decis care sunt regiunile în topul destinațiilor de vacanță 2016.

„Uită de tricourile cu Dracula"

„Pune-ți crucifixul departe și  aruncă usturoiul - nu vei avea nevoie de ele în Transilvania de astăzi, care suflă stereotipurile mai repede decât aripile unui liliac din iad. Da, cai și căruțe încă umblă prin regiunile rurale împădurite, dar vor împărtăși curând drumurile cu cabine Uber , care vor plimba vizitatorii într-un mod chic și vor avea parte de cazare Airbnb. Uită de tricourile cu Dracula  și investește în  numărul tot mai mare de galerii de artă, stațiuni excelente de schi și excursii epice în natură”, anunță site-ul oficial al editurii Lonely Planet.

După Transilvania, în topul „Best of 2016” urmează West Iceland (Islanda), Valle de Vinales (Cuba), Friuli (Italia), Insula Waiheke (Noua Zeelandă), Auvergne (Franța), Hawaii, Bavaria (Germania), Costa Verde (Brazilia), Insula Sfânta Elena (Teritoriile Britanice din Africa).

Ce poți face în Transilvania de Halloween

Castelul Bran este preferatul turiștilor
Castelul Bran este preferatul turiștilor

Transilvania este o un loc învăluit în mister, mai ales datorită legendei lui Dracula. De Halloween, sute de turiști vizitează aceste meleaguri, în căutare de distracție și adrenalină. În fiecare an, la Castelul Bran sunt organizate vizite turistice pe timpul noptii, iar străinii sunt foarte atrași de acest castel unde legenda spune că a locuit Vlad Țepeș. De asemenea, cluburine din Brașov organizează petreceri de groază cu ocazia sărbătorii de Halloween, pe care nu trebuie să le ratezi în cazul în care ești în căutarea unei experiențe inedite.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net