Transalpina a fost redeschisă. Circulația este permisă doar între orele 7.00 și 21.00 și doar pentru vehiculele până în 3, 5 tone

transalpina.jpg

Reprezentanții CNAIR și DDP Craiova au inspectat Transalpina și și-au dat ok-ul pentru redeschidere
Reprezentanții CNAIR și DDP Craiova au redeschis Transalpina miercuri la ora 13.00
Citeste tot despre: 

Drumarii au redeschis miercuri DN 7 A, cunoscut drept Transalpina. Circulația rutieră se va desfășura cu restricții orare, doar în intervalul 7.00-21.00. Pe Transalpina nu vor avea voie deocamdată decât vehiculele cu masa mai mică de 3, 5 tone

Reprezentanții Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere și ai Direcției de Drumuri și Poduri Craiova au inspectat miercuri DN 7A, segmentul Rânca şi Obârşia Lotrului. La finalul verificărilor s-a luat decizia permiterii circulaţiei cu restricții pe această șosea montană cunoscută sub numele de Transalpina.

Condițiile în care a fost redeschisă Transalpina

”În data de 16.06.2021, ora 13.00 a fost redeschis traficul rutier pe DN 7A (Transalpina) între localităţile Voineasa – Rânca, între orele 07.00-21.00, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mică de 3.5t. Între orele 21.00-07.00 traficul rutier este închis. ”, a transmis IPJ Vâlcea potrivit news.ro.

Ce înseamnă Transalpina

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele relatează transalpina.biz. Drumul traverseaza Munții Parâng de la N la S, fiind paralel cu Valea Oltului și Valea Jiului și are în capete localitățile Săliște din județul Sibiu și Novaci din Gorj. Șoseaua este închisă pe perioada iernii și străbate șase masive muntoase: Cindrel, Şureanu, Lotru, Parâng, Latoriţei și Căpăţânii. Transalpina trece prin patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km, în judeţul Vâlcea. Ca lungime, Transalpina are 141 de kilometri, iar localitățile și lacurile pe unde trece drumul sunt în ordine: Săliște-Sebeș – Petrești – Sebeșel – Săsciori – Laz – Căpâlna – Mărtinie – Șugag – lacul Tău – lacul Oașa – Obârșia Lotrului – Rânca – Novaci.

 

Citiți și

Circulația pe Transalpina, închisă în weekend. E concurs de automobilism

Transalpina şi Transfăgărăşan, închise marți și miercuri

 

 

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1