Traian Băsescu, reacţie violentă de la Cotroceni după alegeri

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu este nemulţumit de modul în care s-au organizat alegerileFoto: Eduard Enea/Adevărul
Traian Băsescu este nemulţumit de modul în care s-au organizat alegerileFoto: Eduard Enea/Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu susţine că ”au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral” în secțiile de votare din străinătate şi că se impun demisiile ministrului de Externe Titus Corlăţean şi a ministrului delegat Bogdan Stanoevici.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială imediat după încheierea votului la ora 21.00, președintele Traian Băsescu a urmărit cu atenție procesul electoral pentru alegerea președintelui României care s-a desfășurat duminică, 2 noiembrie, atât în țară, cât și în străinătate.

”Președintele Traian Băsescu constată că au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient. De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot”, precizează şeful statului.

În plus, ”preşedintele Traian Băsescu constată deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară”.

”Neajunsurile semnalate au împiedicat cetățenii români să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege președintele. În aceste condiții, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, se arată în comunicatul de presă.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net