Traian Băsescu: «Ponta este cunoscut ca şi premierul copy-paste»

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, în discursul său, că obiectivul major al suspendării sale este că USL vrea "punerea sub control a justiţiei şi a instituţiilor statului".

Iată cele mai importante declaraţii:

"Premierul USL este cunoscut peste hotare ca şi „premierul copy-paste! Nu i-am minţit pe români, nu i-am păcălit. Au spus că le-am luat din bani pensionarilor. Vreau ca la referendum să fiu votat de pensionari", a spus Băsescu.

„Înțeleg că astăzi nu este dezbaterea documentului prezentat și așa cum am discutat la conducerea celor două Camere eu doresc să particip la dezbatere. Astăzi voi face o prezentare și voi reveni în plen pentru a participa la dezbatere. Vă mulțumesc pentru invitarea mea la dezbatere. Aș începe cu afirmația că nu contest dreptul Parlamentului de a iniția procedura de suspendare, este un drept care îl trimite pe președinte în fața poporului. Dar nu cred că procedura prin care acest drept constituțional de a-l suspenda pe președinte poate avea fisuri sau abuzuri".

"Primul obiectiv este punerea sub controlul PSD și PNL a instituțiilor statului. Al doilea obiectiv este subordonarea instituțiilor către partid prin încălcarea legilor țării. Al treilea obiectiv este legat de nepunerea în aplicare a referendumului din 2009, prin care românii au votat pentru Parlament unicameral și 300 de parlamentari".

"Premierul este cunoscut ca premierul copy-paste. Mai aveți o problemă de ultimă oră privind CV-ul premierului, care părea că avea masterat în Catania, când am descoperit că nu avea. Mergând mai departe, aș vrea să vă spun că mulți dintre dumneavoastră credeți că instituțiile mai sunt ca în anul 2004. Vă înșelați amarnic! Sunt opt ani de când cu migală s-a construit independența justiției față de politic".

"Trebuie să controlăm Justiția! Această vreme a trecut. Nu puteți întoarce realitățile instituțiilor la modul de suăunere din anii 2000-2004, iar încercarea de a acapara toate funcțiile înalților demnitari poate să fie greșită".

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net