Traian Băsescu își pierde cetățenia moldovenească? Dosarul se judecă azi

basescu.jpg

traian basescu
Traian Băsescu va deveni bunic pentru a patra oară
foto: arhiva Click!

Ce mulțumiți erau Traian și Maria Băsescu în noiembrie 2016, când au primit cetățenia Republicii Moldova! De atunci, însă, multe lucruri s-au schimbat. Astăzi (22 ianuarie) va avea loc o nouă ședință de judecată în care s-ar putea retrage cetățenia.

O nouă ședință de judecată în procesul dintre fostul președinte român Traian Băsescu și actualul șef de stat moldovean, Igor Dodon, cu privire la anularea decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, are loc astăzi (22 ianuarie), la Judecătoria Chișinău, scrie antena3.ro.

Liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, formațiunea care îl are în calitate de „președinte de onoare” pe Traian Băsescu „până la rezolvarea situației privind cetățenia moldovenească a acestuia”, a anunțat pe rețelele de socializare că va fi alături de președintele român la ședința de judecată pentru a-l „susține moral”, scrie aceeași sursă, citând independent.md.

Ultima ședință în acest dosar a avut loc la data de 15 decembrie 2017. Atunci avocatul lui Traian Băsescu a prezentat înregistrări video din cadrul unor emisiuni televizate, unde preşedintele Igor Dodon comentează retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României.

Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în mod oficial la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. 

loading...
Loading...