Traian Băsescu, citat în procesul în care a fost scuipat de un bărbat

Ultima actualizare:

    Adrian Zglobiu a fost săltat de jandarmi după ce l-a scuipat pe președinte (foto: ziuaconstanta.ro)
Adrian Zglobiu a fost săltat de jandarmi după ce l-a scuipat pe președinte (foto: ziuaconstanta.ro)

Preşedintele Traian Băsescu urmează să fie citat în procesul lui Adrian Zglobiu, care l-a scuipat în luna mai, la Constanța, transmite Mediafax. Asta au decis, joi, magistrații Judecătoriei Constanţa, la primul termen al procesului în care bărbatul este judecat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Magistrații au decis citarea părţii vătămate, respectiv președintele Traian Băsescu, acordând un nou termen în proces pentru 20 noiembrie.

„S-a amânat pentru lipsă de procedură cu partea vătămată, s-a fixat un nou termen pe 20 noiembrie”, a declarat Adrian Olteanu, avocatul lui Adrian Zglobiu.

El a precizat că şeful statului nu este obligat să se prezinte în instanţă, putând fi reprezentat de un apărător ales sau din oficiu.

În 23 iunie, Adrian Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzația de tulburare a liniștii și ordinii publice, dosarul fiind trimis la Judecătoria Constanța.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală „Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc în 24 mai, în dana de pasageri a Portului Constanţa.

După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, „cântate pentru Băsescu”. „După ce a vândut flota, vrea cântece patriotice?”, spunea constănţeanul.

Bărbatul a fost reţinut de procurori, în noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În aceeaşi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net