Traian Băsescu anulează referendumul în Capitală

Ultima actualizare:

UPDATE Ora 13.50 Piedone: "Cetăţenii nu ştiau ce să voteze"

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că decizia anulării referendumului e de bun augur. "Îi anunţ pe cetăţenii din sectorul 4 că vor putea să-şi aleagă singuri primarul de sector, şi de acum încolo. Sunt bucuros că acest referendum nu se mai face, fiindcă cetăţenii nu ştiau ce trebuie să voteze".

UPDATE Ora 13.42 Oprescu:  "Nu mai aruncăm banii publici"

Primarul general Sorin Oprescu nu a fost surprins de rezultatul discuţiilor purtate cu şeful statului. Acesta a afirmat că anularea referendumului e normală şi că, astfel, nu se mai cheltuiesc banii bucureştenilor pe un proiect inutil. "Traian Băsescu ne-a atras atenţia că acest referendum nu-şi atinge scopul. O ştiam şi noi, am spus-o la vremea respectivă. Am hotărât că e mai bine să nu mai aruncăm banii publici. Consiliul va hotărî, probabil, azi la ora 18.00, anularea referendumului. Urmează aşadar să discutăm despre ce va însemna viitoarea zonă Bucureşti-Ilfov", a afirmat edilul-şef la finalul întâlnirii.

UPDATE Ora 13.30 Vanghelie: "Ne băteam joc de bucureşteni"

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că organizarea referendumului nu ar fi avut nici un rezultat concret, de vreme ce decizia de reorganizare a Capitalei urma să fie luată de Parlament. "Nu trebuia să ne batem joc de bucureşteni şi să-i aducem la vot degeaba", a afirmat edilul. Mai mult, acesta a precizat că demersurile de reîmpărţire administrativă a Bucureştiului nu-şi mai aveau rostul, având în vedere că Guvernul lucrează deja la împărţirea întregii ţări în 8 regiuni.

UPDATE Ora 13.25 Referendumul din 26 iunie va fi anulat

Preşedintele Băsescu l-a convins pe primarul Sorin Oprescu că referendumul popular, programat la 26 iunie, e inutil. Prin urmare, consultarea populaţiei nu va mai avea loc, primarul general convocând o şedinţă extraordinară azi la ora 18.00, în care va cere consilierilor generali să aprobe anularea referendumului.

Anunţul a fost făcut de primarii de sector, prezenţi la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, la ieşirea din primărie.

UPDATE Ora 11.55 Preşedintele a plecat din Primărie

Traian Băsescu a ieşit de la întâlnirea cu primarii de sector şi cu primarul general. Nu a făcut nici o declaraţie.

Preşedintele încearcă să găsească o soluţie pe gustul primarilor de sector, nemulţumiţi că proiectul Legii Capitalei prevede desfiinţarea funcţiilor pe care le deţin. Traian Băsescu s-a declarat un susţinător al proiectului lansat de PDL Bucureşti, care vorbeşte despre desfiinţarea sectoarelor Bucureştiului, dizolvarea funcţiei de primar de sector, alegerea unui singur primar în Capitală şi crearea unui singur buget.

În opinia şefului statului, aceste măsuri vor duce la dezvoltarea unitară a oraşului. Chiar dacă ar urma să-şi piardă funcţiile în momentul în care Legea Capitalei va fi aprobată, primarii de sector Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, ambii de la PDL, s-au declarat de acord cu aceste măsuri. Ceilalţi primari de sector au cerut, însă, consultarea bucureştenilor prin intermediul unui referendum.

Citeşte şi:

Uite cum vrea Boc să împartă România

Acesta a fost aprobat de consilierii generali ai Capitalei, astfel încât la 26 iunie bucureştenii vor fi chemaţi la vot pentru a spune dacă sunt de acord cu reorganizarea administrativă a Bucureştiului sau nu. Cu toate acestea, chiar liderii PDL care susţin aceste demers recunosc că referendumul popular este inutil, mai ales că un sondaj recent comandat special arată că doar 15% din bucureşteni se vor prezenta la urne. Acesta nu va avea nici o valoare juridică, iar desfiinţarea sectoarelor ar urma să fie decisă de Parlament.

Pentru consultarea populaţiei consilierii generali au alocat zece milioane de lei, din fondul de rezervă al oraşului. Cu aceşti bani s-ar fi putut construi două grădiniţe, s-ar fi putut asfalta două străzi sau s-ar fi putut introduce reţea de canalizare pe alte trei străduţe care se inundă la orice ploaie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net