Tragedie! 1.329 de persoane au ars de vii, iar 44 de copii au murit

Ultima actualizare:

    Pompierii s-au luptat în trei ani cu peste 16.000 de incendii
Pompierii s-au luptat în trei ani cu peste 16.000 de incendii

Nu mai puțin de 1.329 de persoane au ars de vii în cele peste 16.000 de incendii care au avut loc în ultimii trei ani. Asta arată un raport al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Cifrele sunt în scădere.

La nivel naţional, numărul incendiilor la locuinţe a scăzut cu peste 500, iar cel al victimelor s-a redus cu aproape 100.

Chiar și așa, vorbim despre 16.275 de evenimente produse în perioada 1 octombrie 2012-30 iunie 2015, și despre 1.329 de persoane rănite. În plus, 44 de copii au murit în incendii, iar alţi 81 au suferit diverse afecţiuni.

Majoritatea incidentelor au fost provocate de coşurile de fum defecte sau amplasate necorespunzător, neprotejate faţă de elementele combustibile (34%), precum şi de utilizarea unor instalaţii şi echipamente electrice cu defecțiuni sau improvizații (22%).

În ceea ce priveşte locul producerii incendiilor la locuinţe, în mediul rural se constată că aproape 54% dintre aceste evenimente s-au declanșat în poduri, mansarde sau la acoperişuri, în vreme ce în mediul urban ponderea acestor locuri de generare a incidentelor este de aproape 31%.

Bucătăriile reprezintă principalele destinații de declanșare pentru 24,5% dintre incendii, în mediul urban, respectiv pentru 17,3% dintre cazurile consemnate în mediul rural.

De asemenea, defecţiunile sau utilizarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a aparaturii electronice din dormitoare se regăsesc în topul cauzelor care au generat 17% din totalul incendiilor înregistrate atât la oraşe, cât şi la sate.

Totodată, s-a înregistrat o scădere cu aproape 40% a numărului de intoxicaţii şi asfixii cu monoxid de carbon, iar numărul victimelor s-a diminuat cu circa 44%.

Reducerea incidentelor se datorează campaniilor de conștientizare, derulate de E.ON și IGSU, în cadrul cărora au avut loc 33.000 de acţiuni.

”Au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.), numărul adulților și copiilor care au răspuns activităților noastre ridicându-se la două milioane. Acestea sunt cifrele-cheie ale bilanţului primilor trei ani ai parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”, au anunțat cei de la  E.ON.

L aconferința de azi, Raed Arafat l-a decorat pe Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, pentru parteneriatul în care s-a implicat cu IGSU
L aconferința de azi, Raed Arafat l-a decorat pe Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, pentru parteneriatul în care s-a implicat cu IGSU
image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net