Trăgătorul cu Kalaşnikov, cel mai ghinionist asasin platit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ceea ce nu au reuşit britanicii într-un an, au izbutit autorităţile române în mai puţin de trei luni. L-au găsit pe asasinul din cartierul bucureştean Vitan, acelaşi bărbat care, în martie 2012, a executat un bancher rus în Londra. Se pare că avem de-a face cu cel mai ghinionist asasin plătit, întrucât ambele „ţinte" au supravieţuit tirului de gloanţe.

Vitalie Proca are 33 de ani, dintre care 12 i-a petrecut în închisoare, pentru dublu asasinat. Dar nu s-a potolit nici după ce a fost eliberat pe motiv că suferă de tuberculoză. Moldoveanul a fost dat în urmărire internaţională de Interpol şi prins miercuri noapte la Moscova, după ce, în noiembrie 2012, l-a ciuruit pe Mircea Răzvan Isăilă (26 de ani), în faţa blocului din cartierul Vitan. Atunci, asasinul a tras 15 gloanţe cu un pistol-mitralieră de tip Kalaşnikov şi cu un pistol Makarov. Şapte gloanţe s-au oprit în trupul lui Isăilă, care a supravieţuit miraculos. Cel mai probabil, tânărul atacat a fost confundat, ţinta adevărată rămânând necunoscută.

“Este un om simplu, muncitor, care venea acasă. Era prietenul meu, firma era pe numele meu, era angajat la firmă. Pur şi simplu venea acasă şi a fost împuşcat.” Mirela, iubita lui Răzvan Isăilă

simeon stalpnicul png

În Marea Britanie, Proca era căutat încă de la începutul anului trecut de Scotland Yard pentru o altă tentativa de asasinat asupra bancherului rus German Gorbunţov. Bărbatul fugise din Rusia, acuzând că bancheri apropiaţi de Vladimir Putin îi vor răul, şi cerea azil politic în Marea Britanie. El a fost atacat la Londra, în 2012, chiar în faţa locuinţei. Cu toate că a fost împuşcat de şase ori, şi el a supravieţuit, după o perioadă de comă indusă.

Vitalie Proca are un trecut demn de un scenariu de film. În 1997, când a comis primele crime, Vitalie a fost condamnat pe viaţă. A avut, însă, norocul ca legea să se schimbe în Republica Moldova şi astfel pedeapsa i-a fost redusă la 20 de ani. A fost eliberat condiţionat, după 12 ani de puşcărie. Omorâse, totuşi, un bărbat şi o femeie, în prima zi de Crăciun, pe când avea doar 17 ani.

Tânărul împuşcat şi iubita lui s-au mutat din blocul din Vitan

Pe strada Ion Morţun din cartierul Vitan, acolo unde a fost împuşcat Mircea Răzvan Isăilă (26 de ani), oamenii sunt foarte reticenţi. Abia deschid gura când vine vorba despre vecinul lor. Nu-l cunosc, nu l-au văzut, nu ştiu dacă mai trăieşte sau nu. Cineva vrea să ne vorbească, la insistenţele noastre, dar ne roagă să-i păstrăm ascunsă identitatea.

„Adevărul e că Răzvan este un băiat foarte cuminte, respectuos, avea grijă de fetiţa iubitei lui mai bine ca un tată. Mereu îi vedeam împreună, se comporta foarte grijuliu. Ei nu mai stau aici de la tragedie, vin doar să plătească la întreţinere. Cine ar mai fi stat aici după cele petrecute?", ne-a spus un vecin, uitându-se cu teamă spre zidul ciuruit al blocului.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net