Traficul va fi infernal în 19 august, la intrarea din Bulgaria în România

Ultima actualizare:

    Autoritățile vamale din Bulgaria estimează că va fi trafic aglomerat pe Podul Ruse-Giurgiu, în 19 augustFOTO: adevarul.ro
Autoritățile vamale din Bulgaria estimează că va fi trafic aglomerat pe Podul Ruse-Giurgiu, în 19 augustFOTO: adevarul.ro

Autoritățile bulgare estimează că se va sta mult la intrarea în România pe podul Ruse-Giurgiu, în data de 19 august, când se termină minivacanța de Sfânta Maria. Recomandări pentry turiștii români.

Mulți români au plecat cu mașinile proprii sau cu autocare în minivacanța de Sfânta Maria în Bulgaria, Turcia și Grecia. Autorități vamale din Bulgaria se așteaptă ca în ziua de 19 august, când se încheie minivacanța, să fie un aflux mare de mașini care vor să treacă podul la Ruse, la intrarea în România.

Din experiența vameșilor, prin punctul de frontieră Ruse, la plata taxei de pod, se poate forma coloane mari de autoturisme și autocare, fapt ce va duce la creşterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei , în special în a doua parte a zilei, atunci când turiștii români se vor întoarce în număr considerabil către România.

Recomandări pentru turiștii români

Autoritățile vamale bulgare recomandă turiștilor români care aleg să revină în țară prin PCTF Ruse să pregătească suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro, în vederea reducerii timpilor de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi, bonuri fiscale.

Se recomandă cetățenilor români folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei situate la frontiera româno-bulgară: PCTF Kardam - PCTF Negru Vodă, PCTF Durankulak – PCTF Vama Veche, PCTF Kainardja – PCTF Lipnița (cu orar de funcționare 08:00-20:00, masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t), PCTF Silistra – PCTF Ostrov, PCTF Oryahovo – PCTF Bechet (ferry), PCTF Nikopol – PCTF Turnu Măgurele (ferry) și PCTF Svishtov – PCTF Zimnicea (ferry) – ultimele două puncte cu program de funcționare 08:00-20:00, informează MAE. 

Agenția ”Vămi” din Bulgaria, responsabilă cu colectarea taxelor de pod la PCTF Ruse, va întreprinde măsurile necesare pentru fluidizarea, pe cât posibil, a circulației cu autoturisme și autocare. Acest lucru ar putea duce la oprirea temporară a traficului greu și operarea, în condiții de urgență, a traficului ușor.

Se recomandă firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar să ia măsurile adecvate în vederea organizării itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al șoferilor, prin luarea în considerare a unor timpi de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierei prin PCTF Ruse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net