O pasarelă de 4 tone s-a prăbuşit peste calea ferată la Ploiești. Traficul, reluat parțial

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Traficul feroviar a fost reluat pe un fir, cu locomotive Diesel, după ce a fost complet blocat, miercuri dimineaţă, în Gara de Vest din Ploieşti. O pasarelă metalică grea de patru tone şi lungă de 15 metri s-a prăbuşit peste liniile ferate. Din fericire, nu au fost victime. Șase trenuri de călători au fost blocate.

Update 13.30 Traficul a fost reluat pe un fir, cu locomotive Diesel. Din motive de siguranță, distribuția de agent termic a fost rerutată, transmite Digi 24. Astfel, distribuția de agent termic pentru Municipiul Ploiești nu este afectată în prezent, informează compania Veolia Energie Prahova.

Patronul firmei care deţine pasarela, dar și conducta de termoficare căzută pe şinele de tren din Ploieşti spune că structura metalică are aproape 40 de ani. El anunţă că va începe o analiză, alături de autorităţi, pentru a afla cauza accidentului. „După ce vom degaja această pasarelă, vom face o analiză și vom vedea ce măsuri trebuie să luăm. Această pasarelă este undeva de prin anii 80. Ea a fost construita odată cu conductele de termoficare, dar rămâne să ne documentăm”, a declarat Mihai Dogaru, director Veolia Energia Prahova.

Update 12.00 „În acest moment, prin stația CF Ploiești nu se mai poate desfășura activitatea de trafic feroviar. Toate cele șase trenuri staționează temporar în Gara Ploiești Vest, în Gara Buda sau la intrare în Ploiești Vest. În acest moment, la sediul companiei CFR S.A. are loc o ședință comună cu operatorii de transport feroviar pentru a găsi o soluție optimă, astfel încât să putem asigura continuitate în traficul trenurilor aflate deja în circulație și pentru a lua toate măsurile necesare pe toată raza stației Ploiești Vest”, a precizat la Digi 24 Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pasarela metalică lungă de 17 metri şi înaltă de trei metri susţinea mai multe conducte care fac parte din reţeaua de termoficare a oraşului Ploieşti şi a căzut peste liniile ferate, conform news.ro.

În momentul în care pasarela s-a prăbuşit, în zonă nu treceau nici garnituri feroviare, nici oameni.

Pasarela blochează două linii de cale ferată în zona Gării de Vest, traficul feroviar fiind complet blocat. Prin Gara de Vest Ploieşti trec toate trenurile care fac legătura între Bucureşti şi oraşele din Transilvania.

Pompierii se află în zonă şi asigură măsurile de prevenire a altor incidente. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net