Totul despre titlurile de stat. Dobândă de 5% pentru economiile tale

Ultima actualizare:

    Titlurile de stat Centenar au valoare de 1 leu, dobândă de 5%, cu scadență la cinci ani și sunt destinate exclusiv populației
Titlurile de stat Centenar au valoare de 1 leu, dobândă de 5%, cu scadență la cinci ani și sunt destinate exclusiv populației

Statul a emis un nou instrument de conomisire pentru populație. Emisiunea de titluri de stat Centenar pot fi cumpărate de la trezorerii și de la oficiile poștale. Se oferă o dobândă de 5% pe an.

Titluri de stat Centenar

Din ziua lansării, vineri, 15 iunie, până acum, au fost cumpărate titluri de stat în valoare de 80 de milioane de lei în cadrul emisiunii Centenar, a declarat miercuri (20 iunie), ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, citat de adevarul.ro.

”Principalul scop al acestei emisiuni este de a oferi un instrument de economisire pentru populație. Ministerul Finanțelor va lansa emisiuni similare periodic, până la consumarea plafonului indicativ anual aprobat, respectiv 4 miliarde de lei pentru anul 2018”, a spus Eugen Teodorovici.

Potrivit oficialului, titlurile de stat vor putea fi cumpărate prin aproximativ 220 de unități operative ale Trezoreriei Statului și peste 5.500 de oficii poștale.

”Valoarea maximă a subscrierilor pe investitor, pe fiecare emisiune, este de 100.000 de lei prin unitățile Trezoreriei Statului și 100.000 de lei prin oficiile poștale, deci în total 200.000 de lei”, a spus Eugen Teodorovici.

Titlurile de stat nu sunt impozitate

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente în România care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii și nu pot fi răscumpărate sau vândute până la scadență.

Veniturile obținute din investirea în acest instrument sunt neimpozabile, în timp ce depozitele bancare sunt impozitate cu 10%.

Subscrierile prin trezorerii se pot realiza atât în numerar, cât și prin transfer bancar, iar subscrierile prin oficii poștale se pot realiza în numerar, cu costuri zero.

Titlurile au valoare de 1 leu, dobândă de 5%, cu scadență la cinci ani și sunt destinate exclusiv populației, iar o persoană poate acumula cel mult 100.000 de unități.

De unde se pot cumpăra titlurile de stat

Potrivit prospectului de emisiune, persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat prin următoarele canale de distribuție:- în perioada 15 iunie - 6 iulie 2018 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului unde au domiciliul fiscal- în perioada 15 iunie - 5 iulie 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română din mediul urban- în perioada 15 iunie - 4 iulie 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română din mediul rural.

”În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce atestă calitatea de moștenitori”, precizează Ministerul de Finanțe.

Statul garantează 100% sumele depuse și dobânzile aferente.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua și în lunile următoare.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net