Totul despre scandalul pârţului de 1.000 de lei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Atenţie la neatenţie! O mâncărică de fasole vă poate crea probleme mari, în cazul în care vă aflaţi la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. La Slobozia, un cetăţean care a tras vânturi pe stradă, în preajma unor poliţişti, a fost amendat cu 1.000 de lei! Deşi episodul miroase urât, legea spune că acţiunea poliţistului e legală. “Agentul a făcut doar o greşeală de formă”, spune şeful său.

Flatulenţa poate intra sub incidenţa legii! O secvenţă uluitoare s-a petrecut în toamna anului trecut, la Slobozia (Ialomiţa). Pe 22 octombrie 2016, un agent al Poliţiei Locale şi un agent de la Poliţia Rutieră se pregăteau să sancţioneze un şofer care parcase neregulamentar la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Matei Basarab. Un individ s-a apropiat de poliţişti şi, sfidător, a început să tragă vânturi şi să-i înjure pe agenţi. Dezgustat de gestul cetăţeanului balonat, agentul de la Poliţia Locală a scos chitanţierul şi l-a amendat cu 1.000 de lei. “Acesta a provocat indignarea persoanelor din jur în momentul în care a tras un vânt”, a scris agentul în procesul verbal. 


    Laurenţiu Abaza, şeful Poliţiei Locale Slobozia, îi ia apărarea agentului
Laurenţiu Abaza, şeful Poliţiei Locale Slobozia, îi ia apărarea agentului

Laurenţiu Abaza, şeful Poliţiei Locale Slobozia, aprobă întru totul măsura, dar are rezerve faţă de modul în care a acţionat subalternul său. “E inadmisibil să accepţi un astfel de comportament ostentativ, în total dispreţ faţă de cei care sunt în jurul tău. O neintervenţie a agentului poate ar fi fost mai de condamnat”, explică Abaza.


    Un poliţist local a amendat un individ care a tras vânturi în faţa echipajului de la rutieră
Un poliţist local a amendat un individ care a tras vânturi în faţa echipajului de la rutieră

“Modul de abordare al agentului este unic, dar legea îi permite să dea amendă pentru astfel de fapte. Greşeala colegului este una de formă şi el figurează în palmares cu o gafă. Deja l-am mustrat verbal. E tânăr, are 25 de ani, cu puţină experienţă în spate. Putea să-l sancţioneze pentru înjurături şi să fi formulat altfel în procesul verbal. Oricum, încurajez atitudinea agentului în acest caz”, a declarat pentru Click! şeful Poliţiei Locale.


    Procesul verbal întocmit de poliţistul local
Procesul verbal întocmit de poliţistul local

Pe de altă parte, cei la Poliţia Rutieră nu sunt de acord cu excesul de zel al agentului. „N-am auzit vreodată despre o asemenea amendă”, spun surse din cadrul Brigăzii Rutiere.

Articolul 2.1 din Legea 61/1991 permite aplicarea de amenzi pentru „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (....) de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Slobozia.

Povestea a ieşit la iveală când procesul verbal a fost transmis autorităţilor locale din comuna Săveni, acolo unde îşi are domiciliul cetăţeanul amendat, scrie adevarul.ro.  În prezent, individul amendat e plecat la muncă în străinătate.

Alte legi ciudate în lume

Una dintre cele mai absurde legi din lume este legată tot de „vânturi”. În statul Florida, din SUA, este ilegal să faci pârţuri în locurile publice după ora 18!

simeon stalpnicul png

Nu se ştie după ce mijloace decide poliţistul să te amendeze, dar dacă omul legii e hotărât, plăteşti! ”Situaţia mirositoare” a fost reglementată şi în provincia indoneziană Aceh, unde femeile nu au voie să flatuleze zgomotos!

«Nu-i frumos, dar e omenesc»


    Grigore Vlas
Grigore Vlas

Grigore Vlas, 57 de ani, tehnician: „Haha, amuzantă treabă. Acum ce să zic, se mai întâmplă, mai ales dacă mănânci fasole cu cârnaţi. Am păţit-o şi eu, dar mă chinui să nu o fac în public. Până la urmă e omenesc”.


    Mioara Rogowski
Mioara Rogowski

Mioara Rogowski, 63 de ani, pensionară: „Am auzit şi eu prin parc, când mă plimb cu nepoţelul. Nu-i frumos, dar acum nici nu poţi să-i bagi omului mâna în buzunar că i-a scăpat. Eu nu l-aş fi amendat. L-aş fi trimis la farmacie”.


    Ion Vasiliade
Ion Vasiliade

Ion Vasiliade, 76 de ani, pensionar: „La noi, la bătrâni, n-ai ce să faci. Îţi scapă fără să vrei. Acum, el era tânăr. E clar că a făcut-o intenţionat ca să-l necăjească pe poliţist. Pentru asta da, merită amendat, pentru că e ofensă la adresa statului”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net