Totul despre Churchill, coşmarul lui Hitler

Ultima actualizare:
Adolf Hitler
Adolf Hitler

Click! continuă seria recomandărilor de lectură pentru luna iulie cu volumul „Războiul secret al lui Churchill”, scris de Boguslaw Woloszanski. O incursiune alertă şi documentată în bătălia politică şi strategică dusă în culise de fostul premier britanic din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Winston Churchill.

”Războiul secret al lui Churchill”, cartea semnată de Boguslaw Woloszanski propune ridicarea vălului de peste luptele date în culisele deciziilor politice de prim-ministrul Marii Britanii, Winston Churchill, din momentul în care a preluat funcţia de premier, mai 1940 şi până la declanşarea ofensivei armatei hitleriste contra URSS, în 22 iunie 1941. A fost perioada, probabil, cea mai dură, cea mai incertă, pentru situaţia Marii Britanii, ce s-a văzut nevoită să suporte şi bombardamentele aviaţiei naziste, dar şi zvonurile despre iminenta invazie a trupelor germane, după cum a trebuit să reziste „cântecelor de sirenă” cu propuneri iluzorii de pace venite din partea lui Hitler sau a colaboratorilor apropiaţi ai acestuia, dar să şi convingă Statele Unite ale Americii că ajutorul lor este indispensabil pentru a face faţă unui inamic feroce.

La pupitrul tuturor acestor situaţii şi decizii s-a aflat Winston Churchill, omul care purta încă în spate, ca pe o „cocoaşă” ce-l transformase aproape într-un „cadavru politic”, dezastrul Bătăliei de la Gallipoli, din primele luni ale anului 1915, din timpul Primului Război Mondial, când, ca Prim Lord Al Amiralităţii – adică şeful Marinei Imperiale – a fost considerat unul dintre principalii vinovaţi pentru înfrângerea suferită în faţa flotei turceşti. Dar atitudinea lui constantă şi vehementă anti-Hitler, încă de la instalarea acestuia în fruntea Germaniei, l-au adus, din nou, în prim-planul vieţii politice britanice. 


    Adolf Hitler
Adolf Hitler

„A preluat conducerea guvernului britanic în mai 1940, în ziua în care armatele germane au lovit Franţa. Churchill le-a spus britanicilor că nu le poate oferi decât „sânge, sudoare, muncă şi lacrimi” – iar ei au acceptat acest lucru şi l-au sprijinit în perioada cea mai dificilă. Nu toţi, căci nu a găsit sprijin la mulţi dintre politicienii şi aristocraţii cu multă influenţă în stat. Aceştia considerau că Churchill duce Marea Britanie la pieire. Pentru a câştiga războiul cu Germania, premierul trebuia să-i învingă mai întâi pe cei care nu voiau un război cu nazismul şi se străduiau să ajungă la o înţelegere cu Hitler. Aşadar, el şi-a dus propria politică secretă împotriva naziştilor, având împotriva lui şi oameni din propriul anturaj. A câştigat, dar până în ziua de astăzi multe din acţiunile lui rămân învăluite în mister”, scrie autorul în Introducerea cărţii lui. Prin urmare, nu ezitaţi să cumpăraţi „Războiul secret al lui Churchill”, disponibilă deja, de vineri, 12 iulie, la chioşcurile de ziare, la preţul de doar 15 lei.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net