Elevii și profesorii din România pot primi, la cerere, laptopuri și tablete. Legea a intrat în vigoare

9-tableta1_shutterstock_1679756713.jpg

Elevilor le va fi facilitat accesul la mijloace digitale
Citeste tot despre: 

Legea prin care Ministerul Educației va asigura gratis, „la cerere”, elevilor și profesorilor câte un laptop sau câte o tabletă a intrat în vigoare prin publicare în Monitorul Oficial. Dispozitivele vor fi conectate la internet și sunt destinate cursurilor online care ar putea reîncepe din toamnă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Legea a avut un traseu - fulger prin Parlament, iar decretul privind promulgarea ei a fost semnat vineri de președintele Klaus Iohannis. „Digitalizarea educației este esențială, pentru a reuși să traversăm situațiile de criză ce pot apărea de-a lungul timpului, fără a deconecta elevii și profesorii de la viața școlară”, scrie în expunerea de motive, potrivit avocatnet.ro. Laptopurile și tabletele achiziționate vor intra în baza materială a școlilor și vor fi returnate de elevi sau de cadrele didactice la terminarea perioadei de folosire. Deocamdată nu s-a lansat nici măcar licitația pentru achiziționarea acestor dispozitive electronice. Prețul alocat pentru un dispozitiv, inclusiv conexiunea la internet pentru 24 de luni, ar costa, potrivit edupedu.ro, 600 de lei. 
Mai rămâne, totuși, de rezolvat un aspect: mulți copii și mulți profesori nu știu să le folosească. În Mureș, încă din aceste zile se organizează cursuri speciale dedicate cadrelor didactice care vor să învețe cum să folosească softul de predare. Aceste cursuri sunt organizate gratuit de Universitatea din Târgu Mureș, iar pe lângă pedagogi sunt bineveniți și părinții copiilor, arată stirileprotv.ro.

 

Loading...