Toți medicii din România urmează să fie verificați, după ce o doctoriță falsă a operat 10 ani într-un spital de stat

medici.jpg

Toți medicii din România vor fi verificați
Foto: pixabay

Problema medicilor falși e departe de a fi rezolvată. Toți doctorii din România urmează să fie verificați „la sânge”, după ce o femeie care s-a dat drept medic a operat timp de 10 ani într-un spital de stat. Raluca Bârsan nu a luat nici măcar capacitatea, însă făcea intervenții chirurgicale la Spitalul Județean Ilfov.

Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății au încheiat un protocol de colaborare, drept urmare toți medicii din România vor fi verificați, pentru a evita apriția altor cazuri de impostură în sistemul medical, potrivit libertatea.ro. Instituțiile se obligă să actualizeze toate bazele de date cu fiecare medic ce profesează în România.

Documentele vor fi luate la mână și verificate

Conform protocolului, Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de liberă practică al doctorilor, sancțiunile aplicate, existența avizelor și autorizărilor, informările și atenționările primite prin sistemul IMI.

„În fiecare județ, în fiecare spital, se vor lua la mână documentele de conformitate ale celor care lucrează în acele județe.", a declarat, pentru TVR, Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România. 

Loading...

Citește și