Tot ce trebuie să ştii despre cardurile de cumpărături

carduri_shutterstock.jpg

Click! îţi spune care sunt avantajele cardurilor oferite de bănci, ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a intra în posesia lor şi cât te costă acestea
Foto: Shutterstock

Ai văzut o pereche de pantofi superbi în vitrina unui magazin, dar nu ai bani să-i cumperi decât la salariu? Sau, poate, vrei să achiziţionezi produse electrocasnice în rate ori la reducere? Pentru toate aceste situaţii în care nu dispui de bani pe loc, te ajută cardurile de cumpărături. Click! îţi spune care sunt avantajele acestor modalităţi de plată.

Cardul "Bun de plată" BCR

Cardul „Bun de Plată” de la BCR are o valoare minimă de 5.000 lei şi una maximă de 20.000 lei fără garanţii. Îţi oferă o perioadă de graţie de până la 55 de zile, timp în care dobânda este 0% pentru plăţi efectuate la comercianţi sau pe Internet, plăţi facturi la ATM BCR, reîncărcare cartele Vodafone, Orange, reîncărcare card RATB. Printre avantaje se numără şi faptul că primeşti 50 de lei pentru fiecare card recomandat prietenilor. Alte beneficii? Cheltuieşti şi bani primeşti: 2% înapoi lunar şi 1% înapoi anual, ai până la 12 rate egale cu 0% dobândă la partenerii BCR, reduceri la comercianţii parteneri.

Cât plăteşti?

Emitere card principal: 20 lei; 

Administrarea anuală a cardului principal sau suplimentar: 45 lei;

Blocare card: 10 lei;

Utilizare ATM/POS pentru numerar: 3% min 10 lei.

Dobândă penalizatoare pentru neplată: 5% min 30 lei aplicat la principalul din suma minimă de plată rămasă neachitată;

Dobândă curentă: 25%/an fixă pentru carduri negarantate, 23%/an fixă pentru carduri garantate.

Cardul de credit "Punct Card" BRD 

Îţi oferă o linie de creditare de până la 22.000 lei, fără garanţii. Perioada de graţie e de până la 60 de zile, fără dobândă pentru tranzacţiile efectuate la comercianţi şi rambursate integral în cadrul acestei perioade. „Punct Card” îţi aduce la fiecare plată cu cardul puncte de fidelitate pe care le poţi folosi pentru achiziţia altor produse sau servicii. Ca să intri în posesia lui se acceptă venituri din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii etc. 

Cât te costă?

Deschiderea contului cu card de credit „Punct Card” ataşat: gratuit; 

Gestionarea contului având cardul de credit ataşat: 0,80 euro/lună/cont;

Utilizare ATM/POS pentru retragere de numerar de la BRD: de la ATM: 0,5% min 2 lei, de la ghişeu: 0,5% min 3,5 lei;

Utilizare ATM/POS pentru retragere de numerar de la alte bănci din România – de la ATM: 1%+4 lei, de la ghişeu: 1%+4 lei;

Emiterea şi înnoirea cardului: gratuit;

Administrarea cardului: 25 lei/an/card.

Cardul de cumpărături Raiffeisen Bank

Îţi oferă o linie de creditare între 700 şi 20.000 lei, iar perioada de graţie este de 56 de zile. Dacă achiţi integral în această perioadă, dobânda este 0%. Rambursarea lunară minimă este de 5% din valoarea creditului utilizat. Beneficiezi de 12 rate lunare fixe fără dobândă la magazinele partenere ale programului Multishop Raiffeisen. Limita lunară de cheltuială este de 100% din limita acordată de bancă pentru plăţi la comercianţi, 40% pentru retrageri de numerar. Limita zilnică de retragere numerar: 3.000 lei. Nu necesită giranţi, asigurare sau alte garanţii. 

Cum îl obţii?

Pentru a intra în posesia unui card de cumpărături de la Raiffeisen Bank îţi trebuie actul de identitate, copie şi original, atât pentru solicitant cât şi pentru soţ sau soţie solicitant, şi adeverinţa de salariu semnată de angajator. 

Cât te costă?

Taxa de emitere - gratuit;

Comision la plată la comercianţi: 0 lei;

Rata anuală a dobânzii în cazul rambursării integrale: 0 lei;

Valoarea ratei anuale a dobânzii aplicată la sold debitor în cazul rambursării parţiale: 22,60% pentru cardurile Standard, Vodafone, Gold şi 18,10% pentru cardul World MasterCard.

Cardul de cumpărături Ing Bank

Limita creditului este între 1.000 şi 35.000 lei, nu mai mult de 3 salarii lunare nete, perioada de creditare este de maximum 5 ani cu posibilitate de prelungire, iar venitul minim de 1.500 lei. Perioada de graţie pentru cumpărături efectuate la POS sau pe internet este de 45 de zile. 

Cât te costă?

Taxă emitere card: 35 lei;

Taxă administrare card: 35 lei; 

Comision retragere numerar ATM ING – 0,5% lei/tranzacţie;

Comision retragere numerar de la alte bănci – 1,5%+15 lei/tranzacţie.

CardAvantaj de la Credit Europe Bank

mastercard_standard_paypass.jpg

card avantaj, credit europe bank
Cardul de la Credit Europe Bank

Dacă ai CardAvantaj, ai posibilitatea de a plăti în rate, între 1 şi 12, pentru produsele achiziţionate din reţeaua magazinelor partenere Credit Europe Bank. 

Pe lângă asta, beneficiezi de un bonus de 0,3% din valoarea fiecărei tranzacţii. 

Perioada de graţie e de 45 de zile în care nu se percepe dobândă. 

La CardulAvantaj MasterCard şi Visa Platinum linia de creditare este de până la 135.000 lei. 

Ce trebuie să mai ştii 

Dobânda pe lună pentru retragerile de numerar de la orice bancomat: 2,33%.

Suma minimă de rambursat se achită în termen de 15 zile calendaristice de la emiterea extrasului de cont. 

Cumpărături folosind CardulAvantaj se pot face în magazine de modă, agenţii de turism, asigurări, mobilă, electronice/electrocasnice, IT, decoraţiuni, sănătate, supermarketuri, benzinării etc. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1