Topul celor mai ieftine cartiere din Capitală!

Ultima actualizare:

    La început de toamnă interesul pentru chirii atinge cel mai ridicat nivel
La început de toamnă interesul pentru chirii atinge cel mai ridicat nivel

La început de toamnă, când interesul pentru chirii atinge cel mai ridicat nivel, www.imobiliare.ro a realizat un clasament al celor mai accesibile cartiere bucureştene din punctul de vedere al preţurilor cerute de proprietari pentru apartamentele vechi cu una, două şi trei camere.

Cele mai ieftine cartiere din Bucureşti:

Aşa cum era de aşteptat, în vârful clasamentului se situează cartierul Rahova, care, în ciuda accesului său facil către centru şi centre comerciale, nu se bucură de o foarte mare popularitate în rândul chiriaşilor din Capitală. Chiriile pentru garsoniere se situează aici în jurul a 200 de euro pe lună.

La două camere, pe de altă parte, cele mai mici preţuri variază în jurul a 238 de euro pe lună, în vreme ce media se situează la 270 de euro (cu 10% mai puţin faţă de nivelul de 300 de euro valabil la finele lui august 2011), iar cele mai scumpe apartamente ajung la circa 300 de euro pe lună. Pe segmentul unităţilor locative cu trei camere, preţurile cerute de proprietari pornesc de la 280 şi ajung la 400 de euro pe lună.

Preţuri similare cu Rahova se găsesc şi în Berceni, unde cele mai ieftine garsoniere pot fi închiriate cu aproximativ 200 de euro pe lună. Valoarea medie de listare pe acest segment este însă de 230 de euro pe lună, în timp ce locuinţele mai scumpe se ridică la circa 270 de euro pe lună. Spre comparaţie, preţul mediu cerut pentru locuinţele cu o cameră din acest cartier era, în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 250 de euro pe lună, ceea ce indică un declin de 8%.

Pentru apartamentele bicamerale, cele mai mici chirii se situează în jurul a 250 de euro pe lună, media ajunge la 300 de euro (la fel ca anul trecut), în timp de locuinţele mai scumpe pot fi închiriate cu puţin peste această din urmă valoare.

O unitate locativă ieftină cu trei camere poate fi închiriată în Berceni cu 300 de euro pe lună. Media de preţ pe acest segment este însă de 350 de euro (cu 7,9% mai puţin faţă de valoarea de 380 din 2011), în vreme ce locuinţele mai scumpe ajung la aproximativ 410 euro pe lună.

În acest cartier, care se numără printre cele mai căutate din Capitală în materie de închirieri, cele mai mici preţuri pentru garsoniere sunt de circa 200 de euro pe lună. Valoarea medie de listare pentru acest tip de locuinţe este de 220 de euro pe lună (în creştere uşoară – 0,9% – faţă de nivelul de 218 euro consemnat anul trecut), în vreme ce locuinţele mai scumpe au preţuri de circa 250 de euro pe lună.

Pentru locuinţele cu două camere, cele mai mici oferte gravitează în jurul a 250 de euro pe lună, media de preţ este de 280 de euro (la fel ca în 2011), iar cele mai mari chirii ajung la aproximativ 300 de euro.

Pe de altă parte, cele mai ieftine apartamente cu trei camere pot fi închiriate cu circa 300 de euro pe lună, faţă de media de 330 de euro pe lună valabilă pentru acest segment (cu 5,7% faţă nivelul de 350 de euro de anul trecut). Locuinţele mai scumpe au însă preţuri cerute de aproximativ 350 de euro pe lună.

Pe locul al patrulea în clasament se situează Pantelimonul, unde cele mai mici chirii la garsoniere se situează la circa 200 de euro pe lună, media ajunge la 220 de euro pe lună (cu 2,2% mai puţin faţă de preţul de 225 de euro valabil la finele lui august 2011), iar cele mai mari preţuri variază în jurul a 230 de euro pe lună.

La două camere, cele mai mici preţuri se situează la circa 255 de euro, media este de 295 de euro (cu aproape 13% mai puţin faţă de media de 339 de euro de anul trecut), iar cele mai scumpe apartamente costă în jur de 315 euro.

Pentru locuinţele tricamerale, cele mai convenabile oferte au o valoare de listare de circa 300 de euro pe lună, în timp ce preţul mediu este de 329 de euro pe lună (cu 17,7% mai puţin faţă de suma de 400 de euro valabilă anul trecut), iar apartamentele mai scumpe sunt listate la aproximativ 380 de euro.

Şi Titanul, unul dintre cartierele bucureştene bine cotate, datorită apropierii sale de parc şi de metrou, se înscrie în clasamentul celor mai accesibile zone pe închirieri. Aici, cele mai ieftine garsoniere pot fi închiriate tot cu 200 de euro pe lună, la fel ca în Rahova sau Berceni, însă media pe acest segment ajunge la 230 de euro pe lună (cu 8% mai puţin faţă de pragul de 250 de euro din 2011). Pe de altă parte însă, apartamentele monocamerale mai scumpe au preţuri cerute de circa 250 de euro pe lună.

Cele mai ieftine apartamente cu două camere pot fi închiriate cu aproximativ 270 de euro, în vreme ce media de preţ se situează la circa 300 de euro (cu 14,3% mai puţin decât valoarea de 350 de euro din 2011), iar locuinţele mai scumpe au preţuri de circa 320 de euro pe lună.

Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, cele mai mici preţuri din Titan se situează la aproximativ 328 de euro pe lună, media este de 350 de euro pe lună (cu 6,16% mai puţin decât anul trecut), iar ofertele mai scumpe ajung la circa 400 de euro.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net