Topul animalelor ușor de îngrijit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Îți dorești un animăluț de companie, dar timpul nu îți prea permite să te ocupi cum trebuie de el? Ești o persoană activă care petrece mai mult timp la birou decât acasă? Iată animăluțele care necesită cele mai puține îngrijiri!

Există companioni care doresc să fie tot timpul în centrul atenție, iar altele, dimpotrivă, sunt foarte fericite dacă sunt lăsate în lumea lor. Sunt animăluțe a căor îngrijiri pot ocupa o mare parte din zi, iar altele cărora nici nu le simți prezența. Click! a făcut un top al animăluțelor ușor de îngrijiot, ideale pentru stăpânii ocupați care nu prea dau pe acasă!


    Hamsteri
Hamsteri

Hamsterul este un animăluț de mici dimensiuni, asemănător unui șoricel, ușor de îngrijit și un companion tăcut. Nu lasă păr, nu ocupă spațiu și nu deranjează vecinii cu zgomotele lor. Unde mai pui că ziua doarme tot timpul, așa că nici nu îți simte lipsa cât ești plecat de acasă. Te poți juca în voie cu el seara, când te întorci de la job, sau îl poți admira de la distanță în timp ce face giumbușlucuri cu jucăriile din căsuța lui.


    Broasca țestoasă
Broasca țestoasă

Broasca țestoasă este o altă alegere înțeleaptă, dacă nu stai prea mult pe acasă. Poți să optezi între o broscuță de apă sau una de uscat, ierbivoră sau carnivoră. Ca animal de companie, broscuța nu va supăra pe nimeni, tot ce are nevoie fiind un acvarie suficient de spațios în care să se miște și să înoate în voie. Nici măcar cu hrănirea broscuței nu vei pierde prea mult timp: în funcție de specie, adulții se hrănesc la două - trei zile cu hrană specială pe care o găsești în orice petshop.


    Șopârla
Șopârla

Șopârlele sau iguanele sunt și ele animăluțe de companie ușor de întreținut. Au nevoie de un terariu spațios confecționat din plastic, plexiglas sau sticlă, cu capac cu închidere etanșă pentru a preveni evadarea. La interior este bine să amenajați un stativ din ramuri pe care șopârla să se poată cățăra. Acolo își va petrece cea mai mare parte din zi, lenevind sub lumina călduță degajată de lampa cu ultraviolete. Șopârlele pui au nevoie de o dietă formată din 80% pradă animală și 20% legume, iar adulții adoptă o dietă preponderent vegetariană.


    Peștii
Peștii

Peștii sunt și ei în topul vietăților ușor de întreținut. În plus, ei nu simt nevoia de afecțiune umană precum alte specii de animăluțe, nu se supără dacă rămân singuri acasă și nu fac gălăgie și mizerie prin casă. Pot fi aleși în funcție de culoare și mărimi și pot fi crescuți în acvariu alături de alte specii. Tot ce trebuie să faci este să le arunci puțină mâncare din când în când și să te asiguri că apa în care trăiesc este schimbată la interval regule.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net