Top 7 universități din țară

Ultima actualizare:

    Șapte universități românești se află în Top 150 instituții de învățământ superior
Șapte universități românești se află în Top 150 instituții de învățământ superior

La sfârșitul anului trecut, o celebră companie britanică a realizat un nou Top 150 de universități din lume. În acest clasament, România apare cu șapte instituții de învățământ superior. Cea mai bine clasată este Universitatea București, pe locul 36.

Universitatea Lomonosov din Moscova este cea mai bună instituție de învățământ superior din Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală, potrivit clasamentului pentru 2015-2016 realizat de Quacquarelli Symonds, citat de hotnews.ro.

România este reprezentată de șapte universități în clasament, însă doar două prind Top 50: cea mai bună universitate a Romaniei este Universitatea din București, care ocupa locul 36. Ea este urmată în Top 50 de Universitatea Babeș-Bolyai. Clasamentul a comparat 150 de universități din 20 de țări. Top QS - Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală pentru anul academic 2015/16 a fost publicat în octombrie 2015.

Universitatea Lomonosov din Moscova deține primul loc. Pe locul al doilea, se afla Universitatea de Stat Novosibirsk, din Rusia, iar pe locul 3 este Universitatea Carolina din Cehia.

Universitatea din București este instituția academică românească ce ocupă cel mai bun loc în acest clasament, locul 36. Universitatea Babes-Bolyai este pe locul 41, Universitatea Politehnica din București ocupă locul 103, iar Universitatea din Craiova este pe locul 139.

Șapte universități din România, în clasamentul internațional

Universitatea din Bucuresti: locul 36Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca: locul 41Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași: locul 51Universitatea de Vest din Timișoara: locul 58Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iași: locul 62Universitatea Politehnica din București: 103Universitatea din Craiova: 139

Un criteriu important pentru apariția în clasament îl reprezintă reputația academică, criteriu care a influentat puternic prezența acestora în clasament. Pentru a fi plasată pe un loc mai bun în clasament, o universitate trebuie să aibă o prezență internațională puternică pe piața muncii și în mediul academic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net