Toate maşinile sub Euro 5 ar putea plăti vinieta de Bucureşti

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va discuta joi, 24 octombrie, modificările aduse proiectului “Oxigen”, prin care sunt introduse viniete pentru toate maşinile sub Euro 5 care vor traversa Capitala.

În proiectul iniţial, supus dezbaterii publice în august, se propunea plata vinietei doar de către maşinile cu standard de poluare sub Euro 3. Acum, maşinile sub Euro 5, indiferent de oraşul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinietă pentru a putea circulă în Bucureşti, iar cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc în centrul oraşului, potrivit ultimelor modificări aduse de primarul Gabriela Firea. Astfel, pentru maşinile sub Euro 3, vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 şi 4 va fi de 5 lei pe zi. Pe un an, vinieta costă 1.900 de lei pentru maşinile non Euro, 1.700 de lei pentru Euro 1, 1.500 de lei pentur Euro 2, 700 de lei pentru Euro 3 şi 500 de lei pentru Euro 4. Dacă va fi aprobată de Consiliul General, taxa ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2010. Cei care nu respectă condiţiile riscă amenzi cuprinse între 1.500 la 2.000 de lei.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net