Toată lumea se ceartă cu toată lumea în politică!

Ultima actualizare:

    La PSD e scandal între cei mai influenţi şefi, «palatele» sunt din nou «la cuţite»
La PSD e scandal între cei mai influenţi şefi, «palatele» sunt din nou «la cuţite»

Toamna a început exploziv pe scena politică din România! Liderii din cel mai mare partid al României nu se mai suportă şi au ajuns să îşi arunce vorbe grele. Relaţiile sunt tensionate şi între şefii de la Cotroceni şi Palatul Victoriei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, omul care are în spate cele mai multe voturi la alegerile din 2016, îi cere capul şefului său de partid, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că o sabotează şi face rău partidului. 

Începând de sâmbătă, de la şedinţa de la Neptun a forului de conducere a PSD, Gabriela Firea s-a lansat într-un atac furibund la adresa tandemului Liviu Dragnea-Carmen Dan. Edilul-şef al Capitalei a venit ieri cu noi dezvăluiri împotriva lui Dragnea: a spus că în partid domnesc”şobolănismele”, că “în faţă Liviu Dragnea zâmbeşte, dar pe la spate dă ordin să nu se facă nimic”. “Picătura care a umplut paharul a fost mitingul din 10 august. S-a dorit ca toată imaginea să fie asumată de primarul general, pentru că prefectul a fost colegă cu primarul. Să fie absolvită de vină doamna ministru de Interne”, a spus Firea ieri, într-o conferinţă de presă.

Firea a spus că primul conflict major cu Liviu Dragnea a apărut anul trecut când acesta, ca să facă rost de bani pentru Guvern, a vrut să taie cu 40 la sută bugetul Municipalităţii. Potrivit edilului, oraşul a avut noroc cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe care au anunţat că ar fi o catastrofă pentru proiectele Bucureştiului.  Primarul Capitalei a fost acuzat de Liviu Dragnea că “se situează de partea celor care vor răul PSD”, iar replica a fost pe măsură: “Eu mă luptam cu Băsescu, când unii tăiau porci cu statul paralel”, a atacat edilul. Gabriela Firea a dezvăluit că Liviu Dragnea chiar pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, fără a se sfătui cu forurile statutare ale PSD.

“Noi nu am discutat în CEx de amnistie şi graţiere. Acest lucru a fost discutat de Dragnea doar cu câţiva apropiaţi”, a povestit Firea. Cum vrea Liviu Dragnea să o pedepsească? El a anunţat deja alegeri la organizaţia Bucureşti-Ilfov, unde vrea să îl instaleze lider pe primarul de la sectorul 5, Daniel Florea, dar a dat semnale că nu ar refuza nici ca la cârmă să revină edilul de la sectorul 3, Robert Negoiţă. 

Chemată de Iohannis, Dăncilă pleacă în Spania

Dacă în principalul partid din România liderii se umplu de sânge, de ce ar rămâne mai prejos preşedintele şi premierul? După ce nu a vrut să avizeze rectificarea de buget, în forma propusă de Guvernul Dăncilă, într-o încercare de a dezamorsa criza, preşedintele României, Klaus Iohannis a invitat premierul la consultări. Acestea urmau să fie programate pentru astăzi, la Palatul Cotroceni.

A primit un dublu refuz: premierul a anunţat în şedinţa de Guvern că rectificarea bugetară se adoptă oricum, iar la întâlnire nu poate veni “pentru că joi voi merge în Spania, într-o vizită oficială”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net