Toalete ”open-space” pentru copiii Grădiniței din Răsboieni. Autorităţile se laudă cu ”realizarea”

toaleta-razboieni.jpg

Wc-urile pentru copii sunt plasate în aceeași încăpere fără pereți despărțitori
Așa arată Toaletele ”open-space” din gradinița de la Răsboieni

A fost o inaugurare cu mare fast la Grădinița din satul ieșean Răsboieni, reabilitată de curând. Însuși președintele Consilului Județean a ținut să vină să taie panglica alături de primarul comunei și de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Iași. Cei trei au fost atât de mândri de realizare încât au postat imagini din grădiniță pe pagina de Facebook a Consiliului Județean. Acestea au devenit virale în scurt timp. Iată cum au reacționat internauții la vederea fotografiilor.

”Preșcolarii din satul Răsboieni, comuna Țibănești se bucură de un nou spațiu în care să învețe și să se joace. Astăzi, grădinița de aici a fost dată în folosință după ce a fost reabilitată și modernizată. Costul lucrărilor a fost de 1,057 milioane de lei, fondurile fiind alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală I (PNDL). 
Clădirea de 379 de metri pătrați are acum cinci săli de clasă moderne, un cabinet medical, grup sanitar, vestiare. Au fost refăcute instalațiile electrice, cele sanitare, canalizarea, a fost montată o centrală termică nouă”. Acesta este textul ce precede fotografiile făcute la grădinița din Răsboieni, la 14 mai, în ziua inaugurării.

Printre fotografiile postate pe  Facebook sunt însă și cele cu toaletele.

toaleta-razboieni-1.jpg

wc-uri open space pentru copiii de la gradiniță
WC-uri ”open-space” la o grădiniță din Iași
foto: captura Facebook

Acestea au stârnit un val de reacții. Mulți au luat în râs inaugurarea, alții au fost supărați pe motiv că aceasta a fost făcută într-un timp prea lung.

”Vai, ce frumos! Vă lăudați ca ați reparat și ați adus la normalitate un wc. De curiozitate, în ce an a fost inițiat proiectul?”, comentează un internaut la aceste fotografii.

”Alții inaugurează autostrăzi electrice, iar noi ne lăudam cu inaugurarea de gradinițe, școli, WC-uri, etc. O diferență de la cer până la pământ, aș putea zice...Frumoasa și eterna Românie! ”, scrie un altul.

 

comentarii-gradinita.png

Internauțiii îi iau în râs pe cei care au inaugurat toaletele de la gradinita
Comantariile internauților la postarea Conisliului Județean de la inaugurarea Grădiniței de la Răsboieni
foto: captura Facebook

 

Autoritățile se mândresc cu realizarea

Cu toate acestea, președintele Consiliului Judetean Maricel Popa se declara foarte mandru că a participat la  inaugurarea acestei grădinițe.

”Grădinița din Răsboieni arată acum așa cum trebuie și cum vor fi cât de curând mai toate unitățile de învățământ din județul Iași. Actul educațional se va desfășura într-o clădire modernă, cu clase spațioase, călduroase, atrăgătoare. Educația este baza dezvoltării unei societăți. Le urez copiilor să petreacă aici clipe frumoase, iar educatorilor să aibă parte de cât mai mulți învățăcei dornici de cunoaștere”, a scris Marcel Popa pe Facebook

Pe de altă parte, Genoveva Farcaș, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, a lăudat inițiativa Consiliului Județean.

cobuz-farcas-maricel-popa.jpg

Aurica Cobuz, primarul communei Țibănești, Genoveva Farcaș, inspectorul general al Inspectoratului Școlar din Iași și Maricel Popa, președintele Consiliului Judetean Iași, la inaugurarea grădiniței din Răsboieni
Aurica Cobuz, primarul communei Țibănești, Genoveva Farcaș, inspectorul general al Inspectoratului Școlar din Iași și Maricel Popa, președintele Consiliului Judetean Iași, au tăiat panglica
foto: captura Facebook

”Mă bucur să mă aflu aici, e o zi de sărbătoare pentru Răsboieni și pentru comună. Conducerea CJ se preocupă de zona educației. Suntem un județ norocos întrucât prin acest Program Național de Dezvoltare Locală avem finalizate sau în curs de finalizare peste 250 de obiective care au fost sau vor fi modernizare și reabilitate”, a declarat Genoveva Farcaș, potrivit postării de pe Facebook.

Primarul comunei Țibănești a ținut să amintească și celelalte proiecte care sunt în derulare în comună.

”Unul este pentru grădinița din Tungujei, în valoare de 1.050.999 lei și un altul pentru cea din Glodenii Gândului de 1.048.523 lei. Alte două proiecte vizează reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Dr. Petru Brânzei din localitatea Jigoreni- 1.324.351 lei și reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic Petre P. Carp, Țibănești, suma ce urmează a fi investită aici fiind de 4.232.296 lei. Sunt obiective importante care merită implicarea tuturor”, a afirmat Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești.

Loading...

Citește și

  • În luna mai, imediat după minivacanța de Paște, va începe înscrierea și reînscrierea la grădinițe, unde sunt primiți și micuți între 2 – 3 ani

    În luna mai, imediat după minivacanța de Paște, va începe înscrierea și reînscrierea la grădinițe, unde sunt primiți și micuți între 2 – 3 ani. Înscrierea copiilor nou-veniţi va începe din 20 mai și va dura până la începutul anului școlar.

  • Pepe (38 de ani), Cătălin Crişan (49 de ani), Crina Mardare (59 de ani) şi Ioana Ginghină (40 de ani) ştiu să scoată bani şi din piatră seacă. Ei îşi rotunjesc veniturile din şcolile şi din grădiniţele de lux, unde micuţii iau lua lecţii de actorie, de engleză, dar şi de muzică. Notorietatea i-a ajutat, fireşte, pe cei patru artişti care au pornit cu dreptul în lumea afacerilor.