Titus Corlățean s-a retras de la conducerea Senatului din motive personale. Cine i-a luat locul

titus-corlatean.jpg

titus corlatean
Titus Corlatean s-a retras din funcția de președinte al Senatului
foto: Inquam Photos

Schimbare neașteptată la șefia Senatului. Titus Corlățean a anunțat că se retrage din motive personale, iar atribuțiile de președinte interimar al acestui for legislativ au fost preluate de vicepreședintele Robert Cazanciuc.

Vicepreşedintele Senatului Robert Cazanciuc a preluat, joi, de la colegul său, social-democratul Titus Corlăţean, atribuţiile de preşedinte interimar al acestui for legislativ, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Cazanciuc, Corlăţean a anunţat în şedinţa Biroului Permanent că renunţă la funcţia de preşedinte al Senatului din motive personale, solicitând ca funcţia să fie preluată de unul dintre vicepreşedinţi. L-a propus în acest sens pe Robert Cazanciuc.

Noul preşedinte al Senatului a a pledat pentru dialog între instituţii, autorităţi şi între grupurile parlamentare.

„Voi dialoga şi colabora cu toate grupurile parlamentare, astfel încât legile trimise de Senat să facă mai bună viaţa tuturor românilor. E o preluare de atribuţii într-un moment dificil pentru întreaga ţară şi, mai mult ca niciodată, avem nevoie să stăm în jurul mesei rotunde indiferent din ce partid provenim pentru a stabili priorităţile pentru ţară, fără patimă, fără orgolii. Trebuie să ne asumăm în momente dificile decizii care să schimbe în bine viaţa românilor”, a afirmat Cazanciuc joi pentru Agerpres.

Titus Corlățean, desemnat președintele Senatului după demisia lui Teodor Meleșcanu

Titus Corlăţean anunţa, la începutul lunii februarie, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleşcanu, să exercite atribuţiile de preşedinte al acestui for legislativ până la alegerea unui nou preşedinte.

Teodor Meleşcanu a demisionat pe 3 februarie din această funcţie, după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea sa la conducerea Senatului.

Citește și:

Alegeri prezindențiale 2014. Cum a sabotat Titus Corlățean votul din diaspora

PSD, la un pas să iasă pe locul 3

Loading...

Citește și