Tinerii morți în Austria voiau să își deschidă o afacere în țară

Ultima actualizare:

    Ionuț și Ioana munceau în Germania
Ionuț și Ioana munceau în Germania

Ionuț și Ioana Datcu au fost pasageri în microbuzul morții, care, sâmbătă, s-a răsturnat pe o autostradă din Austria. Cei doi soți au murit pe loc, iar autoritățile le-au identificat în urma testelor ADN. Tinerii, care aveau planuri mari, au lăsat în urmă părinți și frați distruși de durere.

Ionuț avea 34 de ani, iar Ioana, 30. Se căsătoriseră în urmă cu un an, iar, după datina străbună, nunta a avut loc în curtea părinților băiatului, din localitatea Movileni, județul Olt. Apoi, cei doi îndrăgostiți au plecat în Germania, la muncă. Erau fericiți, se iubeau mult și aveau planuri mari. Nici nu se gândeau să rămână definitiv în Germania. Își doreau mult să strângă banii necesari pentru a-și putea deschide o afacere acasă, în România și, astfel, să ducă o viață decentă aici.

Însă, firul vieții lor s-a „rupt” duminică dimineață, pe o autostradă din Austria, în apropiere de Viena. Cu o zi în urmă, Ioana și Ionuț se urcaseră într-un microbuz de transport persoane, aparținând unei firme din Satu Mare și au pornit spre România. Aveau o dublă bucurie: se întorceau acasă, la părinți, și urma să fie nași duminica viitoare. Nimic nu prevestea tragedia care avea să se întâmple.

Pe autostrada 21 din Austria, șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, având viteză mult prea mare. Au sărit cu mașina peste un parapet și s-au rostogolit. În impactul înfiorător, cinci oameni, printre care Ioana și Ionuț, au murit. Trupurile lor au fost atât de zdrobite, încât identificare a lor exactă a putut fi făcută doar în urma testelor ADN.

Sora lui Ionuț, și ea plecată la muncă în Germania, a ajuns la locul tragediei, după ce a văzut la televizor știrea care anunța cumplitul accident de microbuz. Știind că fratele și cumnata sa tocmai se îmbarcaseră într-un astfel de autovehicul, a pus imediat mâna pe telefon și i-a sunat, pe rând, pe cei doi, însă nu i-a putut contacta. Îngrijorată, a plecat spre locul accidentului, unde, cu greu, a reușit să-l recunoască pe Ionuț.

Ea a fost cea care și-a anunțat de tragedie părinții aflați în Olt. Sărmanii oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce au primit vestea cumplită.

Cinci români, inclusiv copii, au murit, iar alţi trei au fost răniţi, în urma unui accident produs duminică dimineaţă în Austria.


    Accidentul a avut loc pe Autostrada 21, în apropiere de Viena
Accidentul a avut loc pe Autostrada 21, în apropiere de Viena

Accidentul a avut loc în nord-estul Austriei, între Mayerling şi Hinterbruehl. În jurul orei locale 6 (7 ora României), microbuzul în care se aflau opt români a intrat într-un parapet şi a fost proiectat în piciorul unui pod.

Doi dintre răniţi – două femei în vârstă de 60 de ani – au fost transportaţi la spital cu elicopterul, la Viena. Un al treilea rănit a fost dus la spitalul din Baden.

“Una dintre victime, care a fost aruncată în stradă în cursul accidentului, a fost călcată de alte maşini”, a declarat comandantul adjunct al pompierilor austrieci.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net